SPECO als springplank naar sportwereld

Sport is een dynamische wereld waar geen dag hetzelfde is. Op vele vlakken vinden veranderingen plaats. Fontys Hogescholen speelt met de opleidingen SPECO Sportmarketing en SPECO Sportcommunicatie constant in op deze veranderingen en bereidt studenten zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt. “Wij leiden de toppers op die morgen het verschil maken.”

Met in totaal bijna 44.000 studenten, verdeeld over twaalf locaties speelt Fontys Hogescholen een belangrijke rol in het hoger beroepsonderwijs in Nederland. In de sportwereld is die rol nog een stuk groter, met de hoog aangeschreven opleidingen SPECO Sportmarketing en SPECO Sportcommunicatie. “We positioneren onze opleidingen als springplank naar de sportwereld. Dat kan in een rol op communicatiegebied, maar op marketing- of financieel vlak”, legt Lars Hagen, opleidingscoördinator SPECO Sportcommunicatie, uit.

Om dit voor het voetlicht te brengen deed SPECO vorig jaar een beroep op een aantal oud-studenten. Zij werden een dag gevolgd door huidige studenten. De studenten gingen op pad om te leren én in gesprek te gaan met de oud-student. De alumni legden uit wat de opleiding voor hen heeft betekend en op welke manier SPECO heeft bijgedragen aan het verkrijgen van hun droombaan.”

Doeners

De studenten werden door een professionele cameraman gevolgd en dachten zelf mee over de inhoud van de reportage en hoe het er uiteindelijk uit kwam te zien. In totaal zijn er vier video’s gemaakt, die gebruikt zijn voor online campagnes voor onder meer Facebook. Het is een van de manieren waarop SPECO nieuwe studenten probeert te werven. Hagen: “In onze communicatie-uitingen geven we een reëel beeld van wat wij doen. We organiseren meeloopdagen en proefstudeerdagen om potentiële studenten echt het gevoel van SPECO mee te geven. In de proefles moeten de studenten ook echt zelf aan de slag. Ze volgen een kenniscollege en daarna volgt een opdracht waar ze in groepsverband en individueel mee aan de slag moeten. Dat is heel praktisch ingericht en zo krijg je in één dag direct gevoel bij opleiding. SPECO’ers zijn doeners en dat willen we overbrengen.”

"We bieden een opleiding die professionals voor de toekomst opleidt, zelfs voor beroepen die nog niet bestaan”

Lars Hagen (Fontys Hogescholen)

Professionals voor de toekomst

Volgens Hagen is de kracht van SPECO dat je altijd met sport bezig bent en dat de onderwerpen altijd actueel zijn. “Door onze vele contacten in het werkveld kunnen we snel inspringen op veranderingen en mooie stageplekken aanbieden. Elk jaar passen we onze programma’s aan om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te staan. Zo bieden we een opleiding die professionals voor de toekomst opleidt, zelfs voor beroepen die nog niet bestaan.”

Ben je benieuwd naar het aanbod van SPECO? Bekijk meer informatie over de opleiding SPECO Sportcommunicatie of de opleiding SPECO Sportmarketing.