Start Eredivisie: Vitesse speelt in ‘bedankt-shirt’, Feyenoord brengt voetbal en muziek samen

Vitesse speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uniek ‘bedank’-shirt’, om op die manier stil te staan bij iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus. Feyenoord viert de start van de Eredivisie door de handen ineen te slaan met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vitesse treedt zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd niet aan in het geel-zwart of het blauwe uitshirt. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk spelen de mannen van hoofdtrainer Thomas Letsch in een uniek en exclusief ‘bedank-shirt’. Mede dankzij de geste van de zeven tenuesponsors om het tenuesponsorschap eenmalig af te staan, kunnen Vitesse en haar partners hun waardering uiten naar iedereen die zich heeft ingezet tegen het coronavirus.

Met de tekst ‘Bedankt! Samen tegen corona’ wordt iedereen bedankt die zich op zijn of haar manier heeft ingezet tegen het coronavirus. Daarnaast speelt elke speler met de naam van een instantie op zijn rug, die in de coronacrisis een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij. Van Rijnstate tot DrieGasthuizenGroep en van Pleyade tot Stichting De Driestroom. In totaal wordt aan 24 verschillende instanties de kans geboden om eenmalig de achterzijde van het shirt te sieren.

'In het zonnetje zetten'

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse: “Dat we nu weer kunnen voetballen, is grotendeels te danken aan iedereen die zich keihard heeft ingezet tijdens de coronacrisis. Die organisaties en dan vooral hun medewerkers, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Zij hebben in de frontlinie, met alle risico’s van dien, hun verantwoordelijkheid genomen. Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij op onze beurt iets terug te kunnen doen. We hebben allemaal gezien en gevoeld wat de coronacrisis met iedereen kan doen. Daarnaast laat het zien dat Vitesse een club is van en voor iedereen. Ook een pluim richting onze tenuesponsors, die belangeloos hun plek afstaan om dit gebaar te kunnen maken.”

Feyenoord en Rotterdams Philharmonisch Orkest

Feyenoord slaat op zijn beurt de handen ineen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en brengt de voetbal- en klassieke muziekwereld samen in een bijzondere videoproductie. Zes maanden lang konden het orkest en de voetbalclub niet spelen voor hun publiek en supporters. Nu geven het Rotterdamse orkest en Feyenoord vorm aan de terugkeer in de concertzalen en op de voetbalvelden met de boodschap: “Ready to play”. In hun video spelen de teams samen – ieder in hun eigen habitat – en presenteren zij de spelers voor het nieuwe seizoen aan het grote publiek.

Headerfoto: © Vitesse