Steunpakket van 11 miljoen euro beschikbaar voor voetbalclubs

De Oranjespelers (Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje), hoofdsponsor ING en de KNVB hebben gezamenlijk een financieel steunpakket voor de clubs gepresenteerd. Zij willen hiermee clubs die in financiële problemen verkeren ondersteunen.

Omdat er vanwege het coronavirus al een tijd niet gevoetbald wordt, en er in het amateurvoetbal dit seizoen zelfs helemaal niet meer wordt gespeeld, dreigen diverse clubs in financiële problemen te komen. Daarom is een noodfonds opgericht.

De donaties van de Oranjespelers en ING richten zich op het amateurvoetbal, de KNVB biedt zowel de betaald voetbalclubs als de amateurverenigingen steun. Het gaat om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen die in totaal een bedrag van 11 miljoen euro vertegenwoordigen.

ING

ING, dat al meer dan 500 clubs steunt vanuit het partnership met de KNVB, vindt het belangrijk alle amateurclubs te steunen met de bijdrage aan het financiële steunpakket. Deze donatie komt bovenop alle lopende sponsorverplichtingen en het onlangs gepresenteerde stimuleringsprogramma voor meiden- en vrouwenvoetbal samen met de KNVB.

De totale steun vanuit de KNVB voor het betaald voetbal is opgebouwd uit het versneld beschikbaar stellen van middelen en het met een halfjaar opschorten van de aflossingen op de leningen die sommige clubs bij de bond hebben, en daarnaast gaat de KNVB uit de eigen reserves van de sectie betaald voetbal gelden vrijmaken om de clubs te ondersteunen in het overbruggen van deze periode.

Headerfoto: Shutterstock.com