Zwift geeft wielrenners mogelijkheid officiële WK-parcours te fietsen

Het duurt nog een kleine twee weken voordat het WK wielrennen in Yorkshire begint, maar via Zwift kun je nu al het officiële parcours fietsen. De makers hebben exact dezelfde route die de professionals afleggen nagebouwd in de game.

Zwift heeft in totaal zes verschillende routes in Yorkshire gecreëerd, waaronder dus het officiële WK-parcours. Met behulp van GPS-data en foto’s en video’s van de omgeving werden de routes nagebouwd. Er is wel de vrijheid genomen om enkele landmarks iets aan te passen, zo vertelt Art Director Tony Yruegas. "Maanden van voorbereiding hebben gezorgd voor een unieke sfeer in Yorkshire, met een menselijke touch, waarbij we een paar kleine dingen hebben veranderd om het leuk en spannend te houden.”

Eerste stap in esports

Zwift is dit jaar vooralsnog erg actief. Het training- en wedstrijdplatform voor fietsers zette begin dit jaar de eerste stap in esports met de oprichting van de Men's KISS Super League. De competitie werd door Zwift aangewezen als demonstratiesport in 2019. De complete productlancering van Zwift eRacing wordt verwacht in 2020.

Zwift heeft inmiddels meer dan een miljoen gebruikers en begin van dit jaar haalde het nog 120 miljoen euro op bij investeerders voor de verdere groei van het bedrijf. De inspanningen van Zwift kunnen ook de wielersport helpen nieuwe fans te trekken en bestaande liefhebbers te binden.

Headerfoto: Screenshot YouTube/Zwift