Runkeeper beloont hardlopen met echte cadeaus

Hardlopen is goed voor de gezondheid, zorgt voor ontspanning en... wordt beloond met cadeaus! De hardloop app Runkeeper gaat gebruikers belonen met cadeaus en kortingen op allerlei producten waaronder de Pebble Watch, P&G's Secret Deodorant en cornflakes van Quaker Oats. Allemaal dankzij een samenwerking met het netwerk Kiip.

Iedereen heeft soms een klein duwtje in de rug nodig om van de bank te komen en naar buiten te gaan. Met een beloning in het vooruitzicht besluiten we sneller om toch te gaan lopen. Zeker als de beloning een handig cadeau is. In eerste instantie zijn er 10 verschillende cadeaus variërend van verzorgingsproducten tot het downloaden van een nummer.

Daar moet de loper wel eerst een persoonlijk doel voor halen, bijvoorbeeld constant in een bepaald tempo lopen. Zo wordt de loper uitgedaagd om zich te blijven verbeteren. Runkeeper heeft wereldwijd 34 miljoen gebruikers en het doel van de nieuwe samenwerking is dan ook om bewegen te stimuleren en lopers net dat duwtje in de rug te geven. "Elke beloning levert een bijdrage aan beleving van het merk Runkeeper. Merken kunnen zelf piont-of-sweat momenten instellen en daarmee zorgt Kiip voor extra motivatie" zegt CEO van Kiip, Brian Wong.

Volgens onderzoek ziet 84% van de mobiele gebruikers liever beloningen dan advertenties in apps. "Onze beleving was altijd vrij van advertenties en dat willen we graag zo houden. Kiip is anders en zorgt voor een extra motivatie bij onze community. Het gaat om de erkenning van een prestatie" aldus CEO van Runkeeper, Jason Jacobs. Helaas is Kiip in Nederland niet beschikbaar.

Afbeeldingen: mHealthspot
Bronnen: Kiip