DAZN geeft bokser Alvarez ‘lucratiefste sportcontract ooit’

Profbokser Saul ‘Canelo’ Alvarez is in één klap een van de bestverdienende sporters ter wereld geworden. De 28-jarige Mexicaan heeft namelijk een zeer lucratief contract getekend met streamingplatform DAZN. De wereldkampioen in het middengewicht van de boksbonden WBA en WBC krijgt ruim 317 miljoen euro (365 miljoen dollar) voor elf gevechten.

Alvarez heeft een contract getekend tot en met 2023 bij DAZN. In de komende vijf jaar zal hij minimaal elf wedstrijden vechten. Volgens ESPN is het contract van Alvarez het lucratiefste sportcontract ooit. Honkballer Giancarlo Stanton had sinds 2014 het vorige record in handen met een dertienjarig contract bij New York Yankees ter waarde van 280 miljoen euro.

Alvarez is momenteel de best verdienende nog actieve bokser ter wereld. Via pay-per-view verdiende hij al honderden miljoenen dollars. Fans moesten voorheen ongeveer 80 dollar per gevecht betalen om de Mexicaan in actie te zien. Volgens Alvarez is een belangrijke reden voor zijn overstap dat hij zijn partijen toegankelijker wil maken voor zijn fans. "Het belangrijkste is dat mijn fans nu de mogelijkheid hebben mij in actie te zien, zonder 70 of 80 dollar te betalen. Dat is belangrijker dan wat ikzelf ga verdienen."

Overigens kan Alvarez nog meer verdienen dan de vastgestelde 317 miljoen euro. Als vooraf gestelde doelen voor wat betreft het aantal abonnees worden gehaald, krijgt de bokser een bonus.

'Netflix voor de sport'

Jarenlang was HBO dé zender in de Verenigde Staten voor het boksen. Maar HBO besloot onlangs de focus te verleggen, waarop DAZN in het gat sprong. Het relatief nieuwe streamingplatform heeft het boksen omarmt. Naast Alvarez tekende ook Anthony Joshua al een contract met DAZN. Het ‘Netflix voor de sport’ is inmiddels beschikbaar in de VS, Japan, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Canada.

Voor $9,99 per maand kunnen sportfans een abonnement afsluiten. Het verschilt per land wat voor content gebruikers kunnen zien. In de VS ligt de focus vooral op boksen, terwijl abonnees in Europa bijvoorbeeld de Champions League, La Liga en de Premier League kunnen zien.

Headerfoto: Shutterstock.com