Het laatste sportmarketingnieuws: EasyToys hoofdsponsor OKT curling

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

EasyToys zorgt als hoofdsponsor OKT curling voor roze tintje

EasyToys heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) curling, dat op 5 december in Nederland van start gaat. De erotische webwinkel laat zich meteen gelden door de voor curling zo belangrijke 'hoglines' te veranderen in hun typisch roze tintje. De hoglines zijn de lijnen van waar spelers de stenen moeten werpen en traditioneel kleuren deze blauw. Dat deze nu op de olympische ijsvloer roze zijn, is een wereldprimeur.

Dat ook het logo van EasyToys twee weken lang in het ijs te zien is van de Elfstedenhal in Leeuwarden deed de nodige wenkbrauwen fronzen. "We zijn ontzettend blij met de samenwerking met EasyToys, een grote speler uit de regio met een grote liefde voor sport”, stelt Norberth Korsmit, aanjager van het OKT-curling in Leeuwarden. “Vanaf het eerste moment dat ze hierbij betrokken zijn, hebben zij zich met volle energie en overgave aan het toernooi en de sport verbonden. Dat heeft een sport als curling in Nederland nodig.”

Eric Idema, CEO van EasyToys: "Sinds ons sponsorschap van FC Emmen bereiken we steeds meer mensen met onze missie om seksualiteit op een leuke en speelse manier onder de aandacht te brengen. Taboes doorbreken doe je ook door midden in de samenleving te staan. Met EasyToys als hoofdsponsor van het olympisch kwalificatietoernooi in Leeuwarden komt dat allemaal samen. Daar loop ik wel warm voor. Een trots kloppend sporthart."

Eredivisie en Dreamhack organiseren Europa’s grootste sportgamingfestival

Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht organiseren in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni 2022 het grootste sports gaming festival in Europa. GG DreamHack Sports (GG22) in MECC Maastricht brengt sport- en gaming fans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sports gaming activiteiten.

GG22 biedt sport- en gaming fans en -liefhebbers de kans om hun online gaming plezier te vertalen naar een fysiek evenement vol met activiteiten. Tijdens GG22 zien zij de beste professionele esporters tegen elkaar strijden, kunnen zij hun vaardigheden in hun favoriete sports games laten zien, verschillende games uitproberen, hun helden ontmoeten, nieuwe producten ervaren én nieuwe vrienden maken.

GG22 presenteert naast de KPN eDivisie Finals een programma met een breed scala aan belangrijke esports competitiewedstrijden zoals racing, golf en extreme sports. Daarnaast staat een podiumprogramma met entertainment gepland, is er een Eredivisie Zone, een Expo Area, kan men deelnemen aan een LAN-party en kan er actief gegamet en gesport worden in de Active Gaming Zone.

Roger Lodewick, CEO DreamHack Sports Games: “Sportgamen wordt steeds populairder. Aangezien DreamHack Sports Games zich uitsluitend richt op het transformeren van traditionele sporten [IP's] in esports, is het creëren en organiseren van een esports- en gamingfestival dat specifiek is ontworpen voor sport en sportgaming een natuurlijke stap voor ons bedrijf. We willen zowel de sportwereld als de sportgamingwereld samenbrengen, waarbij we de enorme fanbase van de traditionele sporten kruisbestuiven met de agile en jonge demografie van sportgamers. Samen met onze langdurige partner Eredivisie en het schitterende gerenoveerde MECC Maastricht, voorzien we dat GG DreamHack Sports de maatstaf zal worden voor alle sportgamingfestivals over de hele wereld.”

Thialf kan open blijven, meerderheid Tweede Kamer stemt voor financiële steun

Als het aan de Tweede Kamer ligt blijft Thialf ook de komende jaren dé plek voor schaatsend Nederland. De vier coalitiepartijen, plus SP en PvdA, willen eenmalig 1 miljoen euro beschikbaar stellen voor de schaatstempel. Daarnaast moet er een ‘plan van aanpak’ komen om de structurele problemen van Thialf aan te pakken. Dankzij de financiële steun kan het schaatscomplex in Heerenveen in ieder geval het huidige seizoen open blijven. Schaatsers zijn daardoor verzekerd van een locatie om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Beijing van volgend jaar.

Thialf kampt al langere tijd met financiële problemen. Onlangs stuurden verschillende topschaatsers, onder wie Sven Kramer en Ireen Wüst, nog een brandbrief naar ‘Den Haag’ omdat het erop leek dat Thialf de deuren moest sluiten.

Headerfoto: EasyToys