Sport eXperience opent deuren naar Denemarken voor Nederlandse sportinnovaties

Eind augustus, acht maanden na oprichting, is het zover voor Sport eXperience. Dan exporteert het bedrijf  haar kennis naar het buitenland. Sport eXperience, dat met haar programma partijen uit de sport, de innovatie- en zakelijke wereld bij elkaar brengt en zo nieuwe kansen in de sport creëert, is benaderd door het Deense sport instituut Idrættens Analyseinstitut om de Scandinavische sportmarkt te ondersteunen. In vier dagen gaan mentoren van Sport eXperience de business-potentie van zes sportinnovaties onderzoeken en verbeteren. Bovendien geeft Sport eXperience vier Nederlandse bedrijven de kans om de Deense markt te ontdekken.

In Kopenhagen nemen Boblberg, Idrættens Analyseinstitut, RaceONE, SHFT, Talents of Tomorrow en WannaSport deel aan de Scandinavian Sport Business Week. Het gaat om een grote verscheidenheid aan aandachtsgebieden. De innovaties variëren van Big Data, DNA, GPS technologie en Platformen tot Sensortechnologie. In vier dagen komen zij bij elkaar om gestructureerd te werken aan hun eigen toekomst onder begeleiding van de mentoren van Sport eXperience.

Deense markt

In Denemarken zijn badminton, fitness, handbal, paardensport, voetbal, wielrennen en zeilen de belangrijkste sporten. Sport eXperience geeft Nederlandse ondernemers de kans om deze markt te ontdekken en zo de marktkansen te vergroten voor Nederlandse sportinnovaties. Tot op heden nemen 3Dmouthguard, Freesense Solutions, Ockyz en Profitz deel aan deze missie. Hun belangstelling gaat grotendeels uit naar fitness, handbal, paardensport, voetbal en zwemmen. Naast het Deense sportinstituut is ook de Nederlandse ambassade in Denemarken actief betrokken bij het project.

Op donderdag 1 september presenteren alle bedrijven hun plannen tijdens een event. Tien sportinnovaties passeren die middag de revue waarbij internationale investeerders, strategische partners, sportbedrijven en clubs zijn uitgenodigd.

Maatschappelijke impact

Sport eXperience zoekt de wereldwijde samenwerking om de marktkansen voor innovatieve sportbedrijven te vergroten vanuit het SX-gebouw in Eindhoven. Binnen de opzet van een nieuw sportinnovatie ecosysteem legt Sport eXperience duidelijk de nadruk op de maatschappelijke impact van sportinnovaties. Innovaties moeten niet alleen de sport dienen, maar op termijn gaan bijdragen aan een vitale samenleving. Het internationaal denken stimuleert bovendien de kennisuitwisseling en versterkt Sport eXperience als global sports community.