Sport op bijzondere plekken, in het nieuwe SPORTNEXT magazine

Het nieuwe SPORTNEXT magazine staat volledig in het teken van sportevenementen op bijzondere plekken. Beachvolleybal op de Dam, schaken in het Rijksmuseum, schaatsen in het Olympisch Stadion en atletiek in de binnenstad van Brussel. Het komt allemaal voorbij in dit nummer!

De locatie voor sportwedstrijden en –evenementen lijkt steeds bepalender te worden voor het succes van zo’n event. De beelden van het beachvolleybal op de Horse Guards Parade in Londen tijdens de Zomerspelen van 2012 gingen de wereld en zorgden er mede voor dat beachvolleybal uitgroeide tot een van de meest populaire sporten op de Spelen. Sindsdien is het snel gegaan en volgden sportevenementen op bijzondere plekken elkaar snel op.

We hadden het hele magazine wel kunnen vullen met foto’s van sport op unieke locaties, maar we moesten keuzes maken. Uiteindelijk maakten we een lijst met 25 evenementen, waarvan 5 in Nederland en 5 in België.

En de trend lijkt zich door te zetten. In het bidbook voor de Spelen van 2024 in Parijs staan plannen voor een beachvolleybalfinale op het Champ-de-Mars, met de Eiffeltoren op de achtergrond en openwaterzwemmen in de Seine. De stad als sportdecor en sport ter promotie van de stad.

Wat als je als directeur van een vooraanstaande sporttempel je fantasie de vrije loop mag laten over de buitengewone evenementen waar je je accommodatie graag een beschikbaar voor wilt stellen? We vroegen het aan vier sportdirecteuren uit de Benelux.

Het nieuwe SPORTNEXT magazine is met recht een bewaarnummer. Verwonder je, verbaas je en vergaap je aan sportevenementen op bijzondere locaties. 

Bestel het SPORTNEXT magazine