Today at IEG #4 - ‘eSports is the playground for millennials’

Het eSportskanaal Twitch is een echte gamechanger in de mediawereld. Het is inmiddels een gearriveerd kanaal dat meer dan honderd miljoen eSportsfans verbindt. Nathan Lindbergh is director Global Sponsorships van Twitch. Hij vertelt in de vierde aflevering van Today at IEG over wat eSports is en hoe deze markt zich ontwikkelt.

Er vormt zich wereldwijd een nieuw ecosysteem van fans, spelers, events, sponsors en merken rond eSports. Het is onvermijdelijk dat we deze trend ook in Nederland gaan zien. Lindbergh noemt eSports 'the playground voor millennials'. Hij gaat in op de vraag of eSports een kans of een bedreiging is voor de traditionele sportsector. En hij vertelt over de nieuwe vormen van sponsorships.

Een boeiend interview voor iedereen die wat meer wil weten over de fascinerende wereld rond eSports.

Dagelijks updates

In samenwerking met Triple Double, SPORTNEXT, SportsCloud en Create5 publiceren we in het kader van Today at IEG elke dag één of meerdere video's over de IEG Sponsorship Conference in Chicago. De video’s zijn dagelijks te volgen via SPORTNEXT én Sponsorreport. Hieronder zijn alle bijdragen terug te vinden.

Heb je vragen, stel ze gerust via het Twitter-account van Peter Sprenger of Bob van Oosterhout of via #sportnext. Peter en Bob nemen dit dan mee in de uitzending.

ZIE OOK:

Video: De vierde aflevering van Today at IEG

Wil je niets missen van de IEG Sponsorship Conference? Volg de tag IEG2017 op SPORTNEXT of bekijk de video's als eerste op onze Facebook-pagina!