Volg vandaag live de zwaarste trailrun ooit

Vandaag - 21 juni - is de langste dag van het jaar en 's werelds beste trailrunners (off-road hardlopen) maken zich klaar voor de zwaarste trail-uitdaging ooit: ASICS' Outrun The Sun. Twee trailrunner-teams hebben precies 15 uur, 41 minuten en 35 seconden om de hele omtrek af te leggen van de Mont Blanc. Vertrokken bij zonsopkomst en aankomen bij zonsondergang. De lopers zijn te volgen via een Virtual player, 2D live player, 3D live player en een Graphical live player.

ASICS presenting partner van SPORTNEXT
ASICS staat voor de eeuwenoude Latijnse uitdrukking Anima Sana In Corpore Sano 'een gezonde geest in een gezond lichaam.' Het sportprestatiemerk werkt voortdurend samen met sporters om de beste sportschoenen en -kleding te kunnen ontwikkeling. In de huidige campagne 'Mix up your run' stimuleert ASICS lopers om voldoende te varieren in afstand en ondergrond. Road running, Trail running, Natural running en Speed ondersteunen de sporters op een specifieke wijze. ASICS is presenting partner geworden van SPORTNEXT en gaat in het komende jaar de filosofie onder het voetbalicht brengen, online en in unieke live sessies. 

Route
De bijzondere uitdaging is maar liefst 162 kilometer en gaat door drie landen, te weten: Frankrijk, Italie en Zwitserland. Elk team moet in een aflossing 9500 meter over bergachtig terrein zien te overbruggen waar wind, regen, sneeuw, ongekende klimmen en dalen ritmisch lopen bijna onmogelijk maken. De deelnemers moeten daarom hun individuele kwaliteiten goed op elkaar afstemmen. 05.42 komt de zon op, 21.26 gaat de zon onder. 87% is ervan overtuigt dat de renners de beproeving gaan halen, 13% denkt van niet.

Volg de beproeving live
Team 'Ultra-Trail' bestaat uit professionele atleten en zijn nauwbetrokken bij de ontwikkeling van de producten. 'Team Enduro' bestaat uit fanatieke breedtesporters en beide teams zijn op de voet te volgen. Alleerst geeft de virtual player een 3D-beeld van wat de renners te wachten staat. Het parcours is te bekijken via Google Earth. De 2D live player toont een live weergave van de race. De 3D live player toont een live weergave van de race in 3D. En tot slot: de Graphical live player: deze geeft een live weergave van de hoogteverschillen tijdens de race op 21 juni.

Follow the trail