Winterspelen van 2018 te zien in virtual reality dankzij samenwerking IOC met Intel

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Intel gepresenteerd als nieuwe TOP-sponsor. De chipmaker is een verbintenis tot en met de Olympische Spelen van 2024 overeengekomen. Dankzij de samenwerking zullen de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang te zien zijn in virtual reality.

In de samenwerking tussen Intel en het IOC zal Intel’s technologie gebruikt worden om de beleving van de Olympische Spelen te versterken. De focus van Intel ligt daarbij op het vermengen van 5G platformen, VR, 3D en 360 contentplatformen, artificial intelligence platformen en drones.

Intel zal daarbij nauw samenwerken met de andere partners van het IOC om de technologie in zoveel mogelijk facetten van de Spelen te integreren. Het IOC heeft met Samsung, Panasonic en Alibaba al verschillende technologiepartners.

Primeur

De inbreng van Intel zal al bij de Winterspelen van PyeongChang in 2018 te merken zijn via Intels TrueVR, real-time virtual reality beelden en het gebruik van drones bij de videobeelden. Het is voor het eerst dat de Winterspelen in virtual reality te bekijken zijn. Vorig jaar werd er op kleine schaal wel al geëxperimenteerd met VR tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro.

De Intel-drones kunnen lichtshows in de lucht geven. En dankzij de 360 gradencamera’s is het mogelijk de beelden uit alle hoeken en standen terug te kijken. Deze techniek werd al toegepast in de Primera Division en tijdens de Super Bowl.

Brian Krzanich, CEO van Intel, is verheugd met de overeenkomst. "Dankzij deze samenwerking zullen we de invoering van nieuwe technologieën versnellen voor de toekomst van de sport op ‘s werelds grootste sportpodium."


Headerfoto: pixabay.com