Xilifresh sponsor van mondbitjes Hockeyclub AH&BC Amsterdam

Het hockeyseizoen is vorige week met een opmerkelijk sponsornieuwtje van start gegaan. De hoofdklasseteams van Hockeyclub AH&BC Amsterdam hebben namelijk een gesponsord bitje in hun mond tijdens de wedstrijden. Op deze bitjes prijkt de naam van kauwgomfabrikant Xilifresh. De Amsterdamse hockeyvrouwen en mannen zijn de eerste in het Nederlandse hockey met een ‘bitsponsor’.

De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockeybond) heeft per 1 augustus het dragen van een bitje tijdens wedstrijden verplicht gesteld. De Amsterdamse hockeyers en Xilfiresh zijn daar handig op ingesprongen door aan die mondbescherming een branchegerelateerd merk aan te koppelen. Die link tussen kauwgom en gebit is natuurlijk nogal duidelijk, maar toch benadrukken de partijen dat nog wel even in het persbericht: “De sponsor en de club willen hiermee benadrukken dat het enorm belangrijk is je tanden goed te beschermen.”

Xilifresh wil met de gesponsorde bitjes de naamsbekendheid vergroten in Nederland. Maaike Maagdenberg, Marketingdirecteur bij Xylifresh, legt het nog een keer uit: Doordat er 100% Xylitol in onze kauwgom zit, helpt dit tandplak te voorkomen en daarmee je tanden te beschermen. Dat wij nu de eerste bitsponsor van Nederland worden, past dan ook perfect bij onze positionering."

Tophockeyers van Amsterdam - onder wie Ellen Hoog, Eva de Goede en Billy Bakker zullen komend seizoen via social media de campagne voor Xilifresh ook voortzetten. Tijdens de wedstrijden kunnen nu ze in ieder geval een mooi wit gebit laten zien.