Zes acties om het voetbalstadion in de zomer vol te krijgen

De langste dag van het jaar - 21 juni - zit erop maar de zomerperiode is nog in volle gang. Een tijd waarin de bal niet rolt, de zon schijnt en de supporters genieten van hun welverdiende vakantie. Het stadion ligt er verlaten bij en dat is jammer. Daarom zes voorbeelden van sportclubs die hier op inspelen.

1. Kamperen AFC Ajax - Opel
Leden van de Ajax kidsclub mogen eenmaal per jaar kamperen in de ArenA. Want een stadion is meer dan de plek waar het eerste elftal zijn wedstrijden speelt. Het is de plek waar succes beleefd zijn, vrienden voor het leven elkaar ontmoeten, supporters hun helden aanschouwen en de plek waar letterlijk de historie van de club ligt. Slapen op het gras waar de helden scoren. Weltrusten!

Autofabrikant en hoofdsponsor van Feyenoord, Opel, campeerde voorafgaand aan de wedstrijden van Oranje op het heilige gras in De Kuip. Ga je mee naar het stadion? Waar je zo gezellig kampeert.

2. Apenkooi - PSV Eindhoven
Klimmen en klauteren in het stadion van jouw helden. Het Philips Stadion was eind mei geen voetbalstadion, maar een groot avonturen park. Het PSV Fun Park was de ultieme speeltuin waar ook mascotte Phoxy de hand kon worden geschut. Natuurlijk werd er ook nog een potje gevoetbald.

3. IJsbaan - Yankees
Waar wij gewend zijn aan een voetbal loze zomer, moeten ze het in Amerika doen met winters zonder honkbal. De Yankees bouwden speciaal voor hun seizoenkaarthouders een ijsbaan in het iconische stadion. Inspiratie van De Coolste Baan van Nederland?

Lees meer: De Coolste Baan van Nederland schrijft geschiedenis

4. Hapje eten - FC Barcelona
Een hapje eten op het veld van misschien wel de beste ploeg aller tijden. Wie zegt daar nee tegen? Zitten op het veld van Messi, Puyol en Xavi en zijn op dé plek waar iedere voetballiefhebber van droomt. In Camp Nou mochten relaties van de club deze beleving ervaren. Daarnaast is er in de zomerperiode ook nog een heus terras op de tribunes.

5. Obstacle Runs - Phillies
Obstacle runs, ze zijn de hardloophype van dit moment. Overal duiken ze op en nu ook bij het ball park (stadion) van de Phillies. De honkbalgigant uit Philadelphia organiseert bij de parkeerplaats een grote obstacle run waarvoor iedereen zich mag inschrijven. Natuurlijk krijgen Phillies fans 10% korting.

6. Bioscoop - Union Berlin
Iedereen die in het reguliere seizoen in het stadion zit houdt van voetbal. Wanneer het WK bezig is, is deze liefde niet verdwenen. Waarom maken we dan van ons stadion niet de grootste huiskamer van de stad? Dat is wat Union Berlin dacht. Bekijk de foto’s voor het schitterende resultaat.

Met dank aan: Beleven & Binden