Artikelen

De sportevenementen-kalender van 2023

Door toernooien die nog moesten worden ingehaald na de coronapandemie, waren 2021 en 2022 extreem drukke sportjaren. Dit jaar hebben we bijna geen EK's of WK's meer die eigenlijk een jaar eerder afgewerkt hadden moeten worden, maar nog altijd wacht ons een meer dan boeiend sportjaar. De kans op Nederlands succes is aanwezig, zeker in het schaatsen, wielrennen en de atletiek.

Sponsor Stories: hoe Bavaria en de Formule 1 profiteerden van de Bavaria City Racing

Van Marco van Basten in het roodwitte Ajax-tenue met TDK op de borst tot de blauwwitte schaatspakken met het Aegon-logo. Sportsponsoring is in enkele decennia uitgegroeid van de ‘hobby van de directeur’ tot een professionele miljardenbusiness die nog altijd groeit. In het boek ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ leer je hoe vele prachtige sponsordeals tot stand zijn gekomen, tot een succes zijn gemaakt, wie de architecten waren en welke investeringen ermee gepaard gingen. Op SPORTNEXT gaan we maandelijks terug in de tijd en lichten we één van de cases uit het boek uit. Vandaag: Bavaria en de Formule 1.

Het laatste sportmarketingnieuws: Unibet en GLORY tekenen exclusief partnership

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Dit zijn in 2023 de meest populaire clubs op social media in de Eredivisie

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie is afgelopen weekend van start gegaan. Net als de voorgaande vijf jaar maakt SPORTNEXT aan het begin van een nieuw jaar de balans op en onderzoeken we hoe groot de digitale achterban van de achttien Eredivisieclubs is.

Nieuw Cambuur-stadion: “DNA van de club is leidend in concept, ontwerp en uitvoering”

Steeds meer voetbalclubs zien in welke (financiële) voordelen het biedt om het stadion niet slechts eens in de twee weekenden te gebruiken, maar ook doordeweeks voor zakelijke bijeenkomsten of maatschappelijke activiteiten. Met behulp van Beewan Sports Experience gaat ook SC Cambuur met haar nieuwe stadion, dat naar verwachting tussen december 2023 en het voorjaar van 2024 speelklaar zal zijn, de stap zetten naar een omgeving waar het zeven dagen per week bruist.

National Cycling League: nieuwe competitie gaat met data voor ultieme fanbeleving

Internationale wedstrijden als de Tour of Utah en de Tour of Californië zijn inmiddels van de kalender geschrapt. De Verenigde Staten kennen nu nog slechts vier UCI-races, maar deze bereiken de grote internationale media niet meer en de middelen ontbreken om grote toppers binnen te halen. Om het professionele wielrennen in Amerika weer op de kaart te zetten én om de vijftig miljoen Amerikaanse hobbyfietsers een competitie te bieden waarin zij 'hun' sport kunnen volgen, start in 2023 de National Cycling League.

Dit zijn de best gelezen blogs op SPORTNEXT van 2022

Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met een terugblik op het jaar dat achter ons ligt. Er gebeurde weer genoeg om een heel boek over te schrijven. Lionel Messi loodste Argentinië naar de wereldtitel op het omstreden WK in Qatar, generatiegenoten Roger Federer en Serena Williams zwaaiden af, Jonas Vingegaard bracht de gele trui naar Parijs en Irene Schouten liet bij de Winterspelen iedereen haar hielen zien. Ook op SPORTNEXT was weer meer dan genoeg moois te beleven. Daarom: de 10 best gelezen blogs van 2022.

Negen factoren voor een succesvol sponsorship in het betaald voetbal

Sponsoring ontstond vanuit de gedachte om een vereniging, team of individuele sporter een warm hart toe te dragen, maar het wordt al jarenlang meer en meer gezien en gebruikt om strategische marketingdoelstellingen te bewerkstelligen. Ook de Eredivisie is commercieel medeafhankelijk van haar sponsorships.

Jingle Balls 2022

Sport heeft de kracht om je te raken, stil te laten staan, energie te geven, in contact te brengen en te inspireren. Om extra licht te laten branden rondom de donkere kerstdagen. Te geven om de mensen om ons heen en om de fans die we op de tribune missen. Om warmte en liefde te delen met elkaar.

Anish Giri tweet vlugger dan zijn schaduw

De online aanwezigheid van topsporters is de laatste jaren groter en groter geworden. Voor, tijdens of na een wedstrijd plaatsen ze een foto en doordeweeks verschijnt nog een filmpje waarin de sponsor aandacht krijgt. Ondertussen groeien hun volgersaantallen gestaag door. Hoewel Instagram inmiddels bekendstaat als het platform waarop sporters het meest van zich laten horen, is Twitter – zeker sinds de opkomst van het online schaken – nog altijd een relevant kanaal voor schakers. Zo ook voor Anish Giri, de Twitterkoning van schakend Nederland.

Drie topvacatures bij Triple Double

Sportmarketingbureau Triple Double heeft drie vacatures openstaan: voor Digital Marketeer, Digital Creative en Online Content Marketeer. Bekijk de volledige vacatureteksten hieronder.

Jumbo-Visma in zee met BetCity als co-sponsor

Vanaf 1 januari 2023 is BetCity co-sponsor van Team Jumbo-Visma. De online kansspelaanbieder is met ingang van het nieuwe jaar te zien op het shirt van de wielerploeg. Het contract loopt tot 1 januari 2025, aangezien shirtsponsoring door online gokbedrijven vanaf die datum niet meer is toegestaan in Nederland.

Vacature bij Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland heeft een vacature voor een Medewerker Beleid en Opleidingen. Lees de volledige vacaturetekst hieronder:

Panini doet intrede in vrouwelijk clubvoetbal met stickeralbum voor Spaanse competitie

Menig voetbalfan zal er meerdere albums mee hebben volgeplakt: Panini-plaatjes. Het Italiaanse stickerbedrijf zag het levenslicht in 1961, brak in internationaal opzicht door bij het WK van 1970 in Mexico en bracht sindsdien talloze verzamelalbums uit voor de grootste toernooien en competities. Zo groeide de naam ‘Panini’ in de loop der jaren uit tot een synoniem voor het begrip ‘voetbalplaatje’. Nu roert de populaire stickerfabrikant zich ook in het vrouwelijke clubvoetbal.

Daikin lanceert kerstcampagne met Wennemars, Ritsma en Rijpma-de Jong

Daikin, voor het vijfde seizoen hoofdsponsor van de KNSB, lanceert een kerstcampagne waarmee fans een tweepersoonsovernachting in Thialf kunnen winnen tijdens het NK Allround & Sprint op 27 en 28 december. In de campagnevideo is opnieuw een glansrol weggelegd voor schaatsiconen Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Antoinette Rijpma-de Jong.