Artikelen

Heineken wil F1-beleving verhogen met eigen Pit Wall Bar

Heineken heeft een competitie uitgeschreven voor fans om hun eigen Pit Wall Bar voor thuis te winnen. De bierbrouwer, global partner van de Formule 1, wil met deze activatie de thuisbeleving voor F1-fans verhogen.

Welke kansen voor de sport biedt de nieuwe online gokwet?

Geld inzetten op je favoriete voetbalclub of een wedstrijdje wat spannender maken. Iedereen kent de mogelijkheden van online sportweddenschappen. Veel mensen weten niet dat buiten TOTO om het momenteel (nog) illegaal is om online te gokken in Nederland. Maar na vele jaren van politiek debat komt het er dan toch eindelijk: de (online) gokwet. Wat gaat er veranderen en wat voor kansen brengt deze wet met zich mee op het gebied van sponsoring?

Het laatste sportmarketingnieuws: Engelse voetbalclubs boycotten social media

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

KNVB biedt alternatief voor schoolvoetbal; challenges en quizzen in de klas

Normaal doen zo’n 200.000 kinderen mee met de schoolvoetbaltoernooien, maar voor het eerst sinds 130 jaar is de opzet van het schoolvoetbal veranderd. Net als in het amateurvoetbal zijn vanwege de coronabeperkingen wedstrijden niet toegestaan door de overheid. De KNVB biedt vanaf 23 april een alternatief: ‘Schoolvoetbal in de klas’.

Het laatste sportmarketingnieuws: Ajax wint prestigieuze marketingaward

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Comeback Sports heeft 5 vacatures

Comeback sports en Media Tribe hebben op dit moment vijf vacatures open staan om het groeiende team te versterken. Bekijk de vacaturetekst hieronder.

Primeur: IOC organiseert eerste game-event met Olympic Virtual Series

Het Internationaal Olympisch Comité heeft donderdag aangekondigd een nieuw evenement te gaan organiseren. In samenwerking met vijf sportbonden en game-ontwikkelaars is de Olympic Virtual Series (OVC) bedacht. Dit is het allereerste aan de Olympische Spelen gerelateerde game-event. Volgens de olympische gedachte worden er meerdere virtuele wedstrijden georganiseerd waaraan iedereen mee kan doen.

Intelligent platform helpt Club Brugge bij compenseren fans

De Jupiler Pro League werd op 7 maart 2020 gestaakt. Het coronavirus maakte verder spelen onmogelijk, terwijl de competitie de beslissende fase in ging en de seizoenkaartcampagne in volle gang was. Ook dit seizoen zijn de meeste wedstrijden zonder publiek afgewerkt. Om seizoenkaarthouders op de juiste manier te compenseren tuigde Club Brugge afgelopen zomer een speciaal compensatieplatform op.

Super League: Zielloos plan zonder kans van slagen, of de toekomst van het voetbal?

Twaalf voetbalclubs hebben een bom onder de sport gelegd door hun eigen gesloten competitie te introduceren. De Super League moet een exclusieve competitie worden voor de elite van het voetbal. Vanuit de voetbalwereld is woedend gereageerd op de plannen. Maar hoeveel kans van slagen heeft de Super League, waarom willen de twaalf clubs een nieuwe competitie opzetten en hoe ziet de toekomst van het clubvoetbal eruit?

Dit zijn de meest waardevolle voetbalclubs ter wereld in 2021

‘Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken’, zei Johan Cruijff in 2013. Feitelijk had de legendarische nummer 14 gelijk, maar geld speelt een steeds belangrijkere rol in de voetbalwereld. De rijkste clubs domineren al jaren het internationale voetbal. En ondanks het coronavirus zijn de topclubs weer meer waard geworden. FC Barcelona is voor het eerst de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. Ajax staat nog net in de top 20.

Sponsor Stories: Amstel maakte van ‘stoffige’ bekercompetitie een merk

Van Marco van Basten in het roodwitte Ajax-tenue met TDK op de borst tot de blauwwitte schaatspakken met het Aegon-logo. Sportsponsoring is in enkele decennia uitgegroeid van de ‘hobby van de directeur’ tot een professionele miljardenbusiness die nog altijd groeit. In het boek de ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ leer je hoe vele prachtige sponsordeals tot stand zijn gekomen, tot een succes zijn gemaakt, wie de architecten waren en welke investeringen ermee gepaard gingen. Op SPORTNEXT gaan we maandelijks terug in de tijd en lichten we één van de cases uit het boek uit. Vandaag: Amstel en de KNVB-beker.

Het laatste sportmarketingnieuws: Amazon gaat docu's over Serena Williams en Pogba maken

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Data en technologie als middel om vrijwilligers te werven

Het verenigingsleven in Nederland draait grotendeels op vrijwilligers. Veel clubs hebben een succesvol vrijwilligersbeleid, maar bij sommige verenigingen dreigt een tekort. Om het werven van vrijwilligers leuker en laagdrempeliger te maken, is de nieuwe vrijwilligersmatchingstool Taakie bedacht. Met behulp van data en technologie willen Team Sportservice en Techonomy sportclubs ontzorgen en vrijwilligerscoördinatoren helpen de juiste matches te maken.

Lindsay van Zundert zet kunstrijden weer op de kaart

Zo’n twee jaar geleden werd er ’s avonds na het eten bij mij thuis aangebeld. Ik dacht eerst te maken te hebben met een energieverkoper, maar het bleek een 14-jarig meisje dat heel netjes om lege statiegeldflessen kwam vragen. Als reden gaf ze aan dat ze veel trainde, en om haar sport te kunnen betalen haalde ze nu lege flessen op. Vervolgens maakte ze duidelijk dat ze naar de Olympische Winterspelen wilde gaan met kunstschaatsen. “Nou als je dat over hebt voor je sport,” zei ik toen, “dan heb je wel een enorme drive om dat doel te behalen.”

Betaald voetbal levert Nederlandse economie 2 miljard euro op

Het betaald voetbal speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse maatschappij. Uit onderzoek van PwC in opdracht van de KNVB blijkt dat het betaald voetbal de Nederlandse economie 2,03 miljard euro oplevert. De sector heeft ook op sociaal-maatschappelijk vlak een grote impact.