Ontdek de echte waarde van esports op EsportsX

Nederland ontwikkelt zich steeds meer tot esports-land. Zo werden dit voorjaar in Rotterdam nog de Europese League of Legends finales afgewerkt. En in oktober is de havenstad wederom het middelpunt van belangstelling als Dreamhack in Ahoy plaatsvindt. Tijdens het grootste gaming event ter wereld wordt op 18 oktober 2019 ook EsportsX – de #1 esports conferentie in de Benelux georganiseerd. Is jouw organisatie klaar voor het tipping point van esports?

De ontwikkelingen in esports volgen elkaar in razendsnel tempo op. Van ‘oude’ partijen die via sponsoring van events hun intrede doen in deze ‘nieuwe’ wereld, tot de lancering van Nederlandse esports-hubs. Inmiddels zijn er in Nederland 1 miljoen esports-fans, en van deze groep is 85% jonger dan 28 jaar. Esports en gaming zijn niet langer meer te negeren voor merken.

Tijdens EsportsX in Rotterdam Ahoy, waar de komende drie jaar de conferentie plaatsvindt, komen alle trends voorbij én ontdek je de werkelijke waarde van esports. Dit jaar is er sprake van een unieke samenwerking met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Games Week en Gemeente Rotterdam om van gedachten te wisselen over de maatschappelijke kant van esports.

Aan de hand van vier thema’s stellen deelnemers gemakkelijk en overzichtelijk hun eigen programma samen. Inspirerende keynotes worden afgewisseld met interactieve workshops, rondetafelsessies en matchmaking.

Sprekers

Diverse internationale sprekers vertellen meer over de waarde van esports en gaming. Daarnaast geven ook verschillende Nederlandse sprekers, onder wie Koen Weijland (Team Strijders), Sven de Langen (Gemeente Rotterdam), Marc Rondagh (Eredivisie CV), Kevin Loos (2Basics) en Robin Sweegers (EsportsXperts) acte de présence.

Op EsportsX, een initiatief van Techonomy, Dutch Game Masters en Arko Sports Media, leren experts en kopstukken uit de branche hoe jij en je organisatie nieuwe manieren van interactie en connecties creëert met de sterk groeiende nieuwe digitale generaties.

Kijk voor meer informatie op esportsx.nl.

Wil je meer weten over esports en gaming? Lees alles over dit onderwerp in ons dossier.