Sportinnovatie centraal op de slimste vierkante kilometers van Europa

Het 3D tijdritpak hielp Tom Dumoulin de Giro d’Italia winnen, Hawk-Eye maakte tennis eerlijker en kunstgras zorgde in zowel hockey als voetbal voor een revolutie. Allemaal voorbeelden van innovatie in sport. Tijdens de 16e editie van het Sport Innovatie Congres op maandag 7 oktober op de High Tech Campus in Eindhoven staat sportinnovatie centraal. Op het congres wordt ook de Dutch Sport Innovation Award uitgereikt voor de beste sportinnovatie van Nederland.

Twee gezaghebbende partijen op het gebied van sportinnovatie in Nederland, namelijk Sportinnovator en het Cluster Sports & Technology, hebben de handen ineengeslagen en brengen hét sportinnovatie-netwerk van Nederland samen.

Op de slimste vierkante kilometers van Europa komen naar verwachting 350 professionals vanuit sport, overheid, wetenschap en innovatie samen om elkaar te ontmoeten en zo kennis en ervaringen te delen. Meer dan andere jaren staan het bedrijfsleven en ondernemerschap centraal en gaan we met elkaar op zoek naar samenwerkingen en het delen van kennis om in Nederland en daarbuiten nog meer reikwijdte te creëren.

Welke technologische innovaties uit het bedrijfsleven zijn te vertalen naar topsport en vervolgens breedtesport? Of welke innovaties vanuit de sport kunnen bijdragen aan een vitalere samenleving?

Experts uit de praktijk

Op het Sport Innovatie Congres worden partijen samengebracht bij het interactieve deel met pitches van start-ups en rondetafel-sessies rond diverse thema’s. Experts uit de praktijk als Frank van der Vloed (lid van Topteam Sport en CEO Signify), Frans Lefeber (oprichter van start-up Smart Floors) en Epco Berger (oprichter en CEO van DashTag) vertellen hun ondernemende en inspirerende verhaal.

Dutch Sports Innovation Award

Traditiegetrouw wordt tijdens het congres de Dutch Sport Innovation Award uitgereikt; in 2019 alweer voor de 11e keer. Deze award is een stimuleringsprijs voor innovatieve en kansrijke producten of diensten op het gebied van sport en bewegen. Eerder werd deze prijs, t.w.v. €15.000 gewonnen door Smart Goals, IPOS en Open RTLS. Start-ups kunnen zich tot 6 september aanmelden.

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers, de award en registratie is te vinden op http://sport-innovatiecongres.nl/.