Slimme medaille laat lopers race opnieuw beleven

Digitaal sportmarketingbureau TDE lanceert in samenwerking met Nationale-Nederlanden als eerste ter wereld een slimme medaille. De zogeheten Smart Medal toont met foto’s en individuele statistieken het persoonlijke verhaal van de deelnemer aan een hardloopevenement. De loper kan een Running Story zelf personaliseren en eenvoudig via social media delen. Deelnemers aan de NN Zevenheuvelenloop hebben op 18 november de primeur.

De Smart Medal is een echte medaille, voorzien van een NFC-chip. Deelnemers aan een hardloopevenement scannen de chip op de medaille met de gratis Smart Medal app, beschikbaar voor iOS en Android, op hun smartphone. De loper kan vervolgens door zijn persoonlijke verhaal gaan, met daarin een fraaie terugblik op het hardloopevenement en de geleverde prestatie.

Nieuwste technologie

Na de NN Zevenheuvelenloop is de NN Egmond Halve Marathon het volgende hardloopevenement waar de deelnemers de Smart Medal in ontvangst kunnen nemen.

Lennart Boven, managing partner van digitaal sportmarketingbureau TDE: "We brengen mensen graag dichterbij hun favoriete sport en benutten daar de nieuwste technologie voor. Lopers hoeven hun medaille slechts tegen hun telefoon aan te houden om hun prestatie opnieuw te beleven. De NN Running Stories die bij de NN Zevenheuvelenloop worden gegenereerd bevatten nu al data uit tientallen bronnen. We gaan de Running Stories - die straks voor alle sponsors en eventorganisaties beschikbaar zijn - in de toekomst voortdurend verrijken, bijvoorbeeld met audio."

De lancering van de Smart Medal past in een wereldwijde ontwikkeling waarin voorheen offline apparaten verbonden worden met het web. Ruud Dankers, binnen TDE verantwoordelijk voor innovatie: "De medaille behoort vanaf nu ook tot de Internet of Things, een lang gekoesterde wens van ons bureau. Met de app hebben we een ecosysteem ontwikkeld om alle medailles te bewaren en op ieder moment terug te kunnen kijken op je prestatie."

Digitale herinnering

Remco Barbier, Head of Branding bij NN Group, voegt daaraan toe: "Met de Smart Medal geven we lopers een persoonlijke, digitale herinnering aan de prachtige prestatie die ze hebben geleverd. Wij zijn er trots op dat we de Smart Medal introduceren in de hardloopsport. Alles verandert in de sportwereld, maar de medaille is altijd hetzelfde gebleven en daar brengen we nu verandering in. Het ontvangen van een medaille na de finish is voor veel hardlopers een belangrijke herinnering aan de geleverde prestatie. Dit moment wordt nu nog specialer met de introductie van de Smart Medal."