FOX Sports lost een afstandsschot op het amateurvoetbal met de FOX Sports Camera

Een nieuwe app van FOX Sports moet in de tweede seizoenshelft de amateurvelden gaan veroveren. Met de FOX Sports Camera app maak je op zaterdag of zondag een voetbalfoto en voorziet deze van de aankleding zoals we die kennen van TV. Denk bijvoorbeeld aan de balk met de eindstand en Man of the Match. De foto is vervolgens makkelijk te delen via Facebook. Treft dit afstandsschot doel?

Het amateurvoetbal is de afgelopen jaren getrakteerd op een scala aan veelbelovende apps. Denk aan Amstel Team Link (in 2011 nog winnaar van de Sport App Awards), Resporter, Amateurvoetballapp, Scoreflash, SMOOVZ en Voetbal.nl. Nagenoeg iedereen heeft bijna een smartphone maar de amateurvelden blijken voor sponsors, partners en ook start-ups lastig te bereiken. Hoe innovatief het concept ook mag zijn. FOX Sports heeft verder geen banden met het amateurvoetbal maar waagt toch een verrassend afstandsschot.

Lees ook: begraafplaats voor apps: de amateurvelden

De app voorziet foto's van een FOX Sports-aankleding. Hierdoor lijkt het net of de foto is genomen op TV of in de studio. Denk aan de tussenstand of eindstand, speler van de maand, gele of rode kaarten, actiebeelden, man of the match en doelpunten. Hardlopers met Nike+ ken deze optie van de Running app waarin een foto wordt voorzien van de route, afstand en het aantal fuels. Vervolgens is het een kwestie van taggen van je vrienden, familie en ook de voetbalclub. FOX Sports roept op om de gegevens van de club door te geven zodat alle voetbalmomenten (foto's) van de leden rechtstreeks op de tijdlijn van de Facebookpagina van jouw club komen. In de actieperiode maken alle foto's met de FOX Sports Camera iedere week kans op een FOX Sports tenue voor je hele team.

(Klik op de afbeelding om naar de video te gaan)

De FOX Sports Camera is een slim concept en een leuke app. FOX Sports omarmt het amateurvoetbal en maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier extra beleving toe te voegen aan een amateurvoetbalwedstrijd. Voor social media en de aankleding van een wedstrijdverslag is de foto zo gemaakt. Het is een uitgekiende tactiek voor User-Generated Content, een viral voor het merk FOX Sports lijkt in de maak. Het blijft wel de vraag of FOX Sports al de 'credits' en 'likeability' heeft om op de steun van het amateurvoetbal te kunnen rekenen. Een koppeling met de kantine (waar FOX Sports altijd aan staat) ligt voor de hand en zou gaaf zijn. Voor nu een snoeihard afstandsschot op doel.