In de BV Sport: Bob van Oosterhout over de laatste trends in de sportmarketing

Het kan jullie niet ontgaan zijn: de IEG Sponsorship Conference in Chicago is momenteel gaande en daar doen we uitgebreid verslag van op SPORTNEXT. We waren te gast bij Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman in de BV Sport op ALLsportsradio en we belden met Bob van Oosterhout van Triple Double om over de IEG-conferentie te praten.

Bob is samen met een grote Nederlandse delegatie momenteel in Chicago. Samen met Peter Sprenger doet hij dagelijks verslag van de conferentie op SPORTNEXT (te volgen via de tag IEG2017) en in de uitzending van ALLsportsradio bespraken we de laatste trends in de sportmarketing.

“Het vak van sportmarketeer is een ultieme fusie geworden tussen sport, technologie, digital, online en data. Sportmarketing is een vak geworden waar één op één marketing mogelijk is geworden. Alle consumenten hebben een naam en een profiel. Dat is de natte droom van een sportmarketeer”, vatte Bob de belangrijkste bevinding van de conferentie samen.

Uiteraard ging het in de uitzending ook nog even over het Nederlands elftal. Het voetbal en het Nederlands elftal zullen nooit een B-merk zijn. Het is momenteel wel een A-merk dat als B-merk presteert. Ik hoop dat dit moment wordt aangegrepen om echt schoon schip te maken en de gedroomde bondscoach voor de groep te zetten en op de reset knop te drukken. Als dat gebeurt, gaan we met z’n allen weer achter het Nederlands elftal staan. Ik ben niet bang dat Oranje degradeert tot een B-merk.

Na de conferentie reist Bob door naar Cleveland om een kijkje te nemen bij de NBA-club Cleveland Cavaliers. De formatie van sterspeler LeBron James lanceerde onlangs een uniek fanplatform. Op het nieuwe sociale netwerk kunnen fans in een gepersonaliseerde omgeving onder andere al het nieuws over de club checken, met andere fans in gesprek gaan en genieten van alle voordelen die de dynamische fan-community biedt.

Johan Cruijff Arena

Tot slot spraken we over de Johan Cruijff Arena. Ruim een jaar geleden overleed de beste Nederlandse voetballer aller tijden, maar het stadion van Ajax heet nog steeds de Amsterdam ArenA terwijl in Barcelona een tweede stadion van de club naar Cruijff werd vernoemd, er een standbeeld wordt geplaatst en ‘nummer 14’ een eigen straat krijgt. Wat gaat er mis in Nederland?

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Luister de uitzending hieronder terug.