In de BV Sport: Curling, de Cruyff Legacy en energieleveranciers in de Eredivisie

Curling was een sport die altijd weinig aandacht kreeg in de media. Tot vorig jaar. Sportmarketingbureau Triple Double omarmde de sport, met succes. Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman belden in de BV Sport op ALLsportsradio met Norberth Korsmith over curling. Ze spraken ook met Carole Thate over de Cruyff Legacy.

De Nederlandse curlingmannen waren vorige week actief op het WK in Canada. De heren eindigden als elfde. Het was voor het eerst sinds 1994 dat Nederland van de partij was op het WK.

Met behulp van Triple Double Sportmarketing werd van curling op een goede manier van een mug een olifant gemaakt. Norberth Korsmit legde in gesprek met Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman uit hoe je een kleine sport groot maakt.

In de uitzending was ook Carole Thate te horen, die na jarenlang bij de Johan Cruyff Foundation betrokken was en nu de General Manager van de Cruyff Legacy is. Uiteraard kwam ook de Johan Cruijff Arena ter sprake.

Tenslotte ging SPORTNEXT met Frank en Rick in gesprek over het verrassende aantal energiebedrijven dat zich hoofdsponsor mag noemen in de Eredivisie.

ZIE OOK: ‘Qurrent als hoofdsponsor van Feyenoord is goed voor het gehele Nederlandse voetbal’
 
In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Luister de uitzending hieronder terug.


Headerfoto: Twitter@Curlingbond