In de BV Sport: Nike Boor over de financiering en sponsoring van Fonds Gehandicaptensport

Al bijna dertig jaar is Nike Boor directeur van Fonds Gehandicaptensport en in die tijd is er veel veranderd voor aangepaste sporters! Hoe zit het sportmarketingtechnisch met de gehandicaptensporten? Boor schoof aan bij Frank van den Wall Bake en Robert Denneman in de BV Sport op ALLsportsradio.

Sinds Boor directeur is van het Fonds Gehandicaptensport is de waardering voor aangepaste sporters enorm gegroeid. Dat is mede te danken aan 1% Fair Share: een regeling waarbij het bedrijfsleven wordt gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoring budget te investeren in de gehandicaptensport.

Ook het jaarlijkse gala en het platform Uniek Sporten zijn initiatieven waar Boor medeverantwoordelijk voor is. Hij vertelde erover in de BV Sport: "We krijgen nog geen subsidie vanuit Den Haag, dus we zijn afhankelijk van zakelijke fondsenwerving en particuliere fondsenwerving. Onze financiering komt tot stand door onder andere de collecteweek, donateurs, erfstellingen, de inkomsten uit loterijen en 1% FairShare."

Via partners ontvangt het Fonds Gehandicaptensport nu jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen euro. "Je ziet nu dat er geactiveerd wordt en partijen de meerwaarde van sponsoring van gehandicaptensport in zien. Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een mooi voorbeeld. Daar is gehandicaptensport geïntegreerd in het tennistoernooi. Dat is prachtig voor de sport en ook de klanten van ABN AMRO vinden het mooi. Er zijn meer bedrijven die de gehandicaptensport op allerlei manieren ondersteunen en daar mogen ze best trots op zijn. Dat wordt nu nog weleens vergeten."

IEG

In de uitzending ging het verder over samenvoegen van de Olympische en Paralympische Spelen, het jaarlijkse gala en de IEG Sponsorhip Conference in Chicago.

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Luister de uitzending hieronder terug: