In de BV Sport: Yvonne van Gennip over Talentboek, de Winterspelen en de KNSB

De BV Sport op ALLsportsradio is weer van start gegaan met een nieuw seizoen! De eerste gast die Frank van den Wall Bake en Robert Denneman ontvingen was Yvonne van Gennip, voormalig olympisch schaatskampioene en tegenwoordig ondersteuner van sporttalent met Talentboek.

Talentboek is een landelijke website voor crowdfunding. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten met een officiële NOC*NSF-talentstatus zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Yvonne van Gennip zet zich in voor deze talenten, onder wie Esmee Visser. "Zij gaat naar de Olympische Spelen en daar zijn we enorm trots op. Ik geloofde in haar en raadde bedrijven aan met Esmee in zee te gaan. Degenen die er vroeg zijn ingestapt profiteren daar nu van."

Van Gennip is ook in dienst van de KNSB, een van de bonden in Nederland die in zwaar weer verkeert. De voormalig schaatsster is bang dat de bezuinigingen uiteindelijk ten koste zullen gaan van de sportieve prestaties. "Het mag niet zo zijn dat de topsport het kind van de rekening is. Ik pleit voor twee geschieden organisaties; aan de ene kant topsport en aan de andere kant de breedtesport. Het kan niet zo zijn dat de breedtesport, hoe belangrijk ook, meepraat over beslissingen over de topsport."

Trends

In de uitzending bespraken we ook nog de vijf sporttrends voor 2018 van Gijsbregt Brouwer. Frank van den Wall Bake miste nog een trend: de groeiende invloed van de zogenaamde 'big five' – Amazon, Apple, Google, Facebook en Microsoft - in de sportwereld. "Deze bedrijven gaan samen met bijvoorbeeld Twitter en Netflix een belangrijke rol spelen in de strijd om de uitzendrechten van live sport", aldus Frank.

Met de naderende verkoop van de tv-rechten van de Premier League in Engeland zullen we al snel weten wat de ambities van deze bedrijven zijn.

ZIE OOK: De vijf sporttrends voor 2018

In de BV Sport neemt sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake ons elke woensdag mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden. 

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Beluister de uitzending hieronder terug: