Eliud Kipchoge zet via robotarm handtekeningen bij NN Marathon Rotterdam

Eliud Kipchoge was dit weekend niet aanwezig bij de NN Marathon Rotterdam. Toch kon hij al zijn fans van een handtekening voorzien, dankzij een robotarm. Door de inzet van slimme technologie zette de regerend olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon zijn krabbel op het startnummer of shirt van de lopers.

Kipchoge is onderdeel van het NN Running Team, dat inmiddels vijf jaar bestaat. Nationale-Nederland is naamgevend hoofdsponsor van de NN Marathon Rotterdam en organiseert jaarlijks diverse activaties voor het hardloopspektakel in de havenstad. Dit jaar was daar dus de introductie van de robotarm.

Carola Ticheler, Brand & Sponsoring Manager Nationale-Nederlanden, vertelt: "Nationale-Nederlanden is 'supporter van alle hardlopers'. En voor de 41e editie van #demooiste zagen we kans om een aantal activiteiten te bundelen die gaan zorgen voor een unieke ervaring bij de hardlopers. Het vijfjarig jubileum van het NN Running Team was de aanleiding om alle deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam te inspireren en te supporten. En wie kan dat beter doen dan de grootste hardloper in de geschiedenis van de sport, Eliud Kipchoge? Dat hij fysiek niet aanwezig kan zijn is geen belemmering. Geweldig dat nieuwe technologieën ervoor kunnen zorgen dat hij deelnemers kan inspireren met een videoboodschap en een handtekening op shirt of startnummer."

Topsporters bereikbaar maken

Marleen Vink-Rennings, Marketing Directeur Global Sports Communication, is blij met het initiatief: “Het is mooi dat de lopers op deze manier Eliuds handtekening krijgen als steuntje in de rug en als mooie herinnering. Een unieke manier om topsporters bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk hardlopers en om ze te inspireren. Met de inzet van de robotarm brengen we het NN Running Team dichterbij de breedtesport. Dit toont eens te meer aan dat Nationale-Nederlanden echt 'supporter van alle hardlopers' is.”

Hardloopsupporter

Naast de robotarm was ook de succesvolle Hardloopsupporter weer aanwezig langs het parcours. Ter ere van deze tool om hardlopers te ondersteunen zijn in aanloop naar het evenement verschillende testimonials opgenomen van hardlopers die eerder deze support kregen tijdens hun marathon.

Headerfoto: photocosmos1 / Shutterstock.com