KNVB lanceert digitale collectibles voor unieke fanbeleving tijdens WK Vrouwenvoetbal

De KNVB zet met de introductie van The Oranje Beat collectibles tijdens het WK Vrouwenvoetbal, dat van 20 juli tot 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld, een baanbrekende stap in de wereld van fanbeleving. Vanaf nu kunnen supporters van de OranjeLeeuwinnen namelijk unieke digitale collectibles bemachtigen voor exclusieve toegang tot beelden achter de schermen en bijzondere winacties. De KNVB is de eerste sportbond in Nederland die op deze digitale manier nog meer interactie en betrokkenheid mogelijk maakt.

The Oranje Beat Collectibles zijn digitale badges die voor elke WK-wedstrijd worden gelanceerd. Naast het bekijken van bijzondere en exclusieve content maken 'Beat Makers' ook kans op prijzen, variërend van gesigneerde shirts tot een digitale meet-en-greet met het team. Op wedstrijddagen kunnen de collectibles eenvoudig geclaimd worden via theoranjebeat.nl, 24 uur vanaf de start van de wedstrijd (Nederlandse tijd). Elke badge bevat nieuwe prijzen en exclusieve content.

Blockchain primeur

The Oranje Beat collectibles zijn beschikbaar gemaakt op de blockchain via NFT's. Hierdoor worden fans eigenaar van hun verzameling. Deelname vereist geen technische kennis en kan eenvoudig worden gedaan door te registreren met een e-mailadres, waarna automatisch een unieke wallet voor elke fan wordt aangemaakt. In deze fase is het echter niet mogelijk om de collectibles te verhandelen. Met dit innovatieve loyaliteitsplatform heeft de KNVB een primeur in de Nederlandse sport en zet het een belangrijke stap in de ontwikkeling van fan engagement.

"We zijn trots dat we als eerste sportbond in Nederland deze stap zetten," aldus Dave Dekker, directeur Commercie van de KNVB. "Met de introductie van The Oranje Beat collectibles en het gebruik van blockchain-technologie creëren we een nieuwe vorm van betrokkenheid die uniek is in de Nederlandse sportwereld. Dit vernieuwende loyaliteitsplatform stelt fans in staat om een persoonlijke band op te bouwen met het Nederlands vrouwenelftal tijdens dit historische WK. We hopen dat deze digitale collectibles fans nog dichter bij het team brengen en een onvergetelijke ervaring bieden.”

Word een Beat Maker

Ook Sherida Spitse, aanvoerder van het Nederlands vrouwenelftal, is enthousiast over de nieuwe digitale badges: "Het is geweldig dat de KNVB er alles aan doet om onze supporters deelgenoot te laten zijn van een avontuur zo ver weg van huis. Het verzamelen van The Oranje Beat Collectibles is een unieke manier om alles mee te krijgen en niets te hoeven missen. We zijn heel erg blij met alle steun en we hopen dat heel veel Beat Makers ons gaan volgen."