Innovatieve zorgverzekeraar Oscar meet en betaalt voor bewegen

Betere zorg start met het gebruik van technologie. De Amerikaanse zorgverzekeraar Oscar gebruikt apps en draagbare technologie om klanten beter te begrijpen en om te motiveren meer te gaan bewegen. Blijf fit en krijg als beloning een dollar voor het behalen van een dagelijks doel. De bonus kan jaarlijks oplopen tot 240 dollar!

Oscar is bepaald geen traditionele zorgverzekeraar. Technologie ligt in het hart van de innovatieve start-up die eerder dit jaar meer dan 30 miljoen dollar aan investeringskapitaal wist op te halen. Geen dure loketten of behandelkamers, maar apps en draagbare technologie (zoals de Misfit Shine) zijn de doktersinstrumenten die klanten van top-tot-een onderzoeken. Oscar belooft behandeling binnen 25 minuten, waarvan een aantal zonder vergoeding. Vorig jaar kreeg Oscar de steun van Barack Obama's Health Care-plannen en de teller staat op 17.000 klanten, voornamelijk in de regio van New York. Voor 2016 staat uitbreiding naar Californië op de planning.


Nieuwe klanten krijgen een Misfit-tracker cadeau om direct mee aan de slag te gaan. De tracker meet en stuurt de informatie door naar de app van Oscar. Dagelijks 2.000 stappen is al goed voor een beloning en 10.000 stappen zijn goed voor een jaarlijkse vergoeding die kan oplopen tot meer dan 200 dollar. Bij 6.000 stappen verbetert de gezondheid van een persoon blijkt uit onderzoek. "Niemand hoeft te trainen om de dagelijkse doelen te gaan bereiken maar we willen de bewegingstijd gaan verlengen." Het begint bij het signaleren van symptomen en de klant kan direct zoeken naar een dokter in de buurt. Geen zin om de deur te gaan? Videobellen kan in een handomdraai en de dokter heeft de gegevens bij de hand. De app toont alle gegevens in een timeline.

Het is een volgende stap in de toekomstige RIO van sponsoring zoals eerder beschreven werd hier op Sportnext. Organisaties en sponsors hebben dankzij betaalbare en draagbare technologie de mogelijkheid om klanten te verleiden en betalen met bewegingen/ calorieën. De afgelopen maanden zagen we een warenhuis en pop-up store betalen de mogelijkheden omarmen en de verwachting is dat het aantal het komende jaar sterk gaat toenemen.

Lees meer: De toekomst van de “ROI” van sponsoring

Lees meer: Ren 22 kilometer voor 5 dollar korting

Lees meer: Sportbeha betalen met calorieën

Bronnen: Numrush - Reuters - Venturebeat