Ajax gaat CL-wedstrijd tegen Real Madrid livestreamen via Facebook

Ajax zendt aanstaande woensdag de wedstrijd tegen Real Madrid in de UEFA Champions League live uit op Facebook. De uitzending zal uitsluitend te zien zijn in Brazilië.

Ajax speelt woensdag haar eerste wedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Het eerste duel met titelhouder Real Madrid wordt live uitgezonden via het social mediakanaal van de club. Omdat de UEFA de rechten voor de wedstrijd niet heeft verkocht in Brazilië, hadden de Amsterdammers de mogelijkheid zelf de rechten te nemen. Dit heeft de club gedaan en nu zendt het voor het eerst een Champions League-wedstrijd uit via Facebook.

Bij een succesvolle pilot zal ook de tweede wedstrijd, op dinsdag 5 maart, uitgezonden worden via Facebook. Op deze manier wil Ajax nog meer fans uit Brazilië aan de club binden. De populariteit van de Amsterdamse club blijft stijgen in Brazilië, onder andere doordat Braziliaan David Neres onder contract staat.

Trend voortzetten

Ajax is een van de eerste voetbalclubs die direct een wedstrijd uit gaat zenden via Facebook. De club hoopt hiermee een trend voort te zetten in het online streamen van wedstrijden via nieuwe kanalen.

Ajax laat in het persbericht weten dat 'het laagdrempelig maken van content voor fans wereldwijd is namelijk één van de pijlers van de internationale strategie van de club. Met de livestream van aanstaande woensdag doet Ajax dit dus voor het eerst met live wedstrijdbeelden."

Facebook zet in op sport

Facebook is met afstand het grootste social mediakanaal van Ajax, met ruim 2,5 miljoen volgers. Onder die volgers zitten veel buitenlandse fans. Daarnaast richt Facebook zijn pijlen de laatste jaren steeds meer op (live) sport. Het Amerikaanse bedrijf kocht al de rechten van onder meer de Champions League in Brazilië en Zuid-Oost Azië. Het is dus een logische zet van Ajax om Facebook te kiezen als platform om het duel met Real te livestreamen.

Headerfoto: Shutterstock.com