Discovery en PGA Tour lanceren met GOLFTV eerste internationale golfstreamingservice

Discovery en de PGA TOUR hebben vandaag GOLFTV, powered by the PGA TOUR, onthuld, het onderscheidende merk dat wereldwijd golffans moet verenigen. Het merk ondersteunt de nieuwe internationale live en on-demand videostreamingservice, die op 1 januari 2019 wereldwijd buiten de VS wordt gelanceerd.

GOLFTV gaat fans een bestemming bieden met toegang tot het breedste assortiment golfcontent. Via een groeiend portfolio gaat het merk veel van de spannendste golfmomenten, sterspelers en toernooien op elk scherm en apparaat aanbieden. GOLFTV biedt elk jaar ruim 2000 uur live actie en premium content on-demand en biedt golffans daarmee een verbeterde ervaring op het gebied van entertainen en informeren.

De live uitzendingen bestaan uit de zes Tours onder de PGA TOUR-paraplu, alsmede bijna 150 toernooien per jaar – inclusief THE PLAYERS Championship, de FedExCup Playoffs en de Presidents Cup.

'Must-have ervaring'

Alex Kaplan, President en General Manager van Discovery Golf, zegt: "Ons lange-termijndoel is het creëren van een must-have ervaring, die de manier waarop fans in de hele wereld elke dag kijken, spelen en aan het spel deelnemen, gaat verbeteren. De onthulling van het nieuwe GOLFTV-merk is een spannende nieuwe stap."

"Op basis van Discovery’s historie van het vertellen van waargebeurde verhalen en direct-to-consumer platformervaring, hebben we al een GOLFTV-team van wereldklasse samengesteld. Er wordt hard gewerkt aan onze zorgvuldig opgestelde plannen, zodat we GOLFTV voortdurend kunnen verbeteren naarmate we het product uitrollen en verder ontwikkelen."

GOLFTV in Nederland beschikbaar

De lancering van het merk GOLFTV volgt op de samenwerking, die in juni werd aangekondigd, tussen Discovery en de PGA TOUR. Naast de GOLFTV-service bevat de verbintenis, met een looptijd van 12 jaar, de internationale
multi-platformrechten van de PGA TOUR inclusief de lineaire tv-rechten.

Discovery is reeds bezig met het uitvoeren van een distributie- en partnerstrategie voor het portfolio, het optimaliseren van het bereik in free-to-air, pay-tv en digitaal, en zal samen met bestaande PGA TOUR- en golfuitzendgemachtigden de sport verder laten groeien. In 2019 zal live verslag op GOLFTV al beschikbaar zijn in onder andere Nederland.