Eredivisie minimaal tot 2030 live te zien op ESPN

ESPN blijft definitief de livepartner van de Eredivisie. De tv-zender heeft dinsdag bekendgemaakt dat de samenwerking is verlengd tot 2030. Ook wordt het aanbod van wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie met onmiddellijke ingang uitgebreid.

ESPN heeft met de deal een alliantie van tv-aanbieders van zich afgeschud: KPN, VodafoneZiggo, Odido en DeltaFiber hoopten de Eredivisierechten gezamenlijk binnen te halen. Bovendien zag de Autoriteit Consument en Markt (ACM) geen reden om in te grijpen bij de nieuwe mediadeal tussen Disney/ESPN en de Eredivisie CV.

De overeenkomst is dinsdag bekrachtigd. ESPN meldt dat alle KKD-wedstrijden 'waar mogelijk' worden uitgezonden. Daarbij meldt de zender: 'Omdat het echter niet mogelijk is gebleken om lopende dit seizoen structureel spreiding aan te brengen in de speeldagen en aftraptijden van de Keuken Kampioen Divisie, kan het voorkomen dat op een speeldag een of twee wedstrijden niet live uitgezonden kunnen worden.' Op wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie is dit niet van toepassing. Dat betekent dat alle wedstrijden per direct live zijn te zien.

Credits headerafbeelding: ANP