Eredivisie Vrouwen komend seizoen vaker live op tv

Een week eerder dan de mannen start op zondag 6 september de Eredivisie Vrouwen met een volledig programma. Bij het begin van het seizoen 2020/21 wordt gelijk een belangrijke stap in de professionalisering van de hoogste vrouwencompetitie gezet. Fox Sports gaat namelijk elke zondag een wedstrijd live uitzenden. Ook NOS gaat vaker aandacht aan de Eredivisie Vrouwen besteden.

In het speelschema van de Eredivisie Vrouwen is vrijdagavond het standaard speelmoment. Alleen bij de seizoensopening worden alle wedstrijden op zondag gespeeld. Daarna wordt telkens één duel van de vier wekelijkse wedstrijden op zondag gespeeld. Die zondagwedstrijd word elke week live uitgezonden door FOX Sports. De NOS zal een samenvatting van dat duel uitzenden in de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur. Daarnaast zal de NOS bepaalde wedstrijden uitkiezen voor een liveverslag in de zondagmiddaguitzending van Studio Sport.

Beelden van de vrijdagduels komen in samenvattingen beschikbaar bij FOX Sports en op de sociale kanalen van de Eredivisie Vrouwen. Op die manier zijn de wedstrijden voor een breder publiek te volgen. Verdere details over de aanpak worden op dit moment nog uitgewerkt door de uitzendpartijen.

Commercieel convenant

Met de terugkeer van ervaren speelsters als Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg naar PSV en Stefanie van der Gragt naar Ajax kreeg de Eredivisie Vrouwen al een nieuwe impuls. Dat de vrouwencompetie vanaf dit seizoen vaker op tv te zien is voor de toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland is zeker nog belangrijker. Die doorbraak kan als een snel eerste resultaat worden gezien van het commercieel convenant dat de KNVB en de acht clubs in de Eredivisie Vrouwen pas twee maanden geleden hebben gesloten. Het doel van die afspraken is het vrouwenvoetbal in Nederland naar een hoger plan te trekken.

Daarom hebben clubs en de KNVB samen afgesproken naar een sponsor te zoeken en een media- en maatschappelijk partnerships te sluiten. Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal KNVB, legde bij de NOS in juni al uit waarom een mediapartner al een belangrijke voorwaarde is in de ambitie: "We hopen dat door de zichtbaarheid dat we partners kunnen trekken, waardoor er uiteindelijk ook meer middelen zijn om die optimale topsportomgeving te creëren. Zodat spelers meer kunnen trainen, maar hopelijk ook langer blijven spelen. Daardoor kan het niveau hier alleen maar doorgroeien en we hopelijk mee kunnen doen om de prijzen in Europa."

Headerfoto: Romain Biard / Shutterstock.com

Meer lezen over vrouwenvoetbal?

Tijdens ons evenement #Whatnext stond het vrouwenvoetbal centraal en werd de potentie van de Eredivisie Vrouwen al besproken door speelsters, bestuursleden en marketeers. Lees daar dit artikel over: