Na Ajax en Oranje mocht mønaerk ook voor PSG aan de slag

Ter ere van het elfde kampioenschap dat Paris Saint-Germain afgelopen seizoen behaalde, waarmee de club de recordkampioen van Frankrijk werd, produceerde mønaerk onlangs een film voor 'Les Parisiens'. Het is een op het eerste oog opvallende samenwerking, tussen de uit Amersfoort afkomstige creatieve studio en de miljardenclub uit Parijs, ware het niet dat mønaerk eerder ook al vergelijkbare films heeft gemaakt voor bijvoorbeeld AFC Ajax en Oranje.

Zo lanceerde het bedrijf onlangs nog de video waarmee de Amsterdammers hun derde tenue voor dit seizoen presenteerden. Jari Litmanen speelde hierin een hoofdrol als diamanthandelaar. Ook Klaas-Jan Huntelaar is te zien in de video.

Brent Stevens, mede-eigenaar van mønaerk, is blij dat nu dus ook Paris Saint-Germain kan worden toegevoegd aan het portfolio: "Wij zijn natuurlijk erg trots dat we met een club van deze statuur kunnen werken en zien het als een groot compliment richting onze visie en hardwerkende team.” Het concept voor de film kwam tot stand vanuit het creatieteam van mønaerk, waarna er gezocht werd naar de ideale regisseur. Toen de kans zich voordeed om met Folkert Verdoorn te werken, was die beslissing snel genomen. Verdoorn is ondanks zijn jonge leeftijd van 29 jaar inmiddels al enkele tijd geen aanstormend talent meer en gooide in het verleden hoge ogen met werk voor Adidas, Zalando en Daily Paper.

La Capitale

In de film voor Paris Saint-Germain staat het concept genaamd ‘La Capitale’ centraal. Dit concept onderstreept dat Parijs al sinds jaar en dag het florerende middelpunt is van de mode, kunst en gastronomie, maar dat daar sinds het elfde kampioenschap van Paris Saint-Germail voetbal aan toegevoegd kan worden.

De film begint in 1986, het jaar van PSG’s eerste kampioenschap. We zien een gepassioneerde supporter diep geroerd op de bank zitten. Het is duidelijk dat hier een onbreekbare band is gevormd. Hij zal Paris Saint-Germain de rest van zijn leven met zich meedragen en dit zien we dan ook in vogelvlucht gebeuren. We zien de persoon ouder worden, terwijl nederlagen, titels en grootheden als Ronaldinho, Ginola en Ibrahimovic de revue passeren. Ondertussen trekt het leven aan hem voorbij en ook daar volgen nederlagen en overwinningen elkaar in rap tempo op. Een franse voice-over begeleidt de kijker gedurende deze tijdreis.