Pathé gaat Eredivisiewedstrijden uitzenden in tien bioscopen

Voetballiefhebbers kunnen dit seizoen terecht in de bioscoop om wedstrijden van hun favoriete club te bekijken. Pathé gaat in de tien steden waar een Eredivisieclub is gevestigd namelijk wekelijks duels van clubs uit die stad uitzenden. Het is voor het eerst dat de bioscoopketen wedstrijden uit de Eredivisie vertoont.

"In deze bijzondere tijd waarin veel grote evenementen niet doorgaan of door minder mensen mogen worden bezocht, kunnen wij film-, muziek- en sportliefhebbers toch een unieke ervaring in een veilige 1,5 meter setting bieden", zegt Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé. "Zo streamden wij deze zomer al concerten en dj sets, en nu komen daar met dank aan FOX Sports ook de live Eredivisiewedstrijden bij."

De tien clubs waarvan wedstrijden worden vertoond zijn: Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse, PEC Zwolle, ADO Den Haag, FC Groningen, Willem II en Sparta Rotterdam. Kurz: "Op het grote witte doek zal de kijkervaring mogelijk nog beter zijn dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn. Alleen de geur van het gras zal ontbreken."

Wedstrijden van de Johan Cruijff Schaal, Champions League, EK's en WK’s waren eerder al wel op het wikke doek te zien. Een kaartje voor een wedstrijd in Pathé kost 8,50 euro.

Headerfoto: Federico Guerra Moran / Shutterstock.com