Volleybaldames op weg naar WK gevolgd in AD-docu

Anderhalf jaar lang zijn de volleybalsters van TeamNL van dichtbij met een camera gevolgd. Vanaf de Volleyball Nations League 2021 in Rimini tot de laatste voorbereidingen deze maand is de weg van Oranje vastgelegd naar het WK Volleybal, dat vanaf 23 september in Nederland plaatsvindt. De documentaire ‘Opdracht Oranje’ is in zes afleveringen op AD.nl te zien. Aflevering één en aflevering twee staan inmiddels online. Met dit partnership met DPG Media willen Nevobo en TIG Sports als organisator van het WK Volleybal extra aandacht genereren voor de Nederlandse volleybaldames.

Na het mislopen van de Olympische Spelen van 2021 wijzigde zowel de staf als de selectie van de Volleybaldames. De voortdurende zware fysieke en mentale belasting die het topvolleybal vergt, bracht de afgelopen anderhalf jaar meerdere speelsters op een kantelmoment: stoppen of doorgaan? Het proces waarin enkele succesvolle speelsters afhaken en nieuwe talenten zich aandienen is een van de verhaallijnen in de documentaire. Dat geldt ook voor de strijd om basisplaatsen die losbarst, zoals die tussen de diagonaalspeelsters Elles Dambrink en Celeste Plak en de spelverdeelsters Laura Dijkema en Britt Bongaerts.

Inkijk in het leven van de speelsters

Opdracht Oranje brengt de ontwikkeling van het team gedurende de afgelopen anderhalf jaar in beeld. Grote toernooien, zoals de Volleyball Nations League in 2021 en 2022, het EK 2021, de kleedkamer, trainingen en vele interviewmomenten passeren de revue. Met persoonlijke verhalen vanuit huis- en hotelkamers geven speelsters een inkijk in hun leven. Laura Dijkema neemt de kijker mee in haar turbulente jaar, met persoonlijk leed en haar plotselinge vertrek uit Rusland. Toptalent Elles Dambrink laat van dichtbij haar leven en stormachtige ontwikkeling tot potentiële basisspeelster zien.

ervaren, zijn visie op het spelen in Oranje, de ontwikkeling van het team en de overgave die hij van zijn speelsters vraagt.

De eerste twee afleveringen van de documentaire zijn te zien in AD Play. Later wordt de documentaire ook uitgezonden op Ziggo Sport, volleybal.nl en Volleyball World.

Bekijk hier de trailer: