Ziggo zendt Formule 1 in Zandvoort gratis uit voor heel Nederland

Iedereen in Nederland kan in 2020 gratis de Formule 1-race in Zandvoort zien. Ziggo maakt de uitzending van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort van volgend jaar voor heel Nederland gratis beschikbaar. Dat betekent dat ook huishoudens zonder Ziggo abonnement het hele raceweekend thuis kunnen kijken. Ook in de jaren na 2020 is het Formule 1 raceweekend in Zandvoort in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien.

Ziggo Sport zendt de Formule 1 sinds 2013 uit, de eerste jaren nog binnen het betaalpakket van voorganger Sport1. Sinds november 2015 wordt de Formule 1 ook uitgezonden op het gratis kanaal voor Ziggo-klanten. De laatste jaren stijgen de kijkcijfers explosief, dankzij de successen van Max Verstappen. Met de komst van de Formule 1 naar Nederland zullen naar verwachting miljoenen Nederlanders naar de race willen kijken.

Will Moerer, directeur Ziggo Sport: "De populariteit van de Formule 1 in Nederland is groter dan ooit. Dit zien we ook terug in de recordaantallen kijkers op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal op TV en via de ZiggoGo app. Met de komst van de Grand Prix naar Zandvoort komt de wereld van de F1 nog dichterbij. Heel Nederland leeft nu al massaal mee. En daarom willen wij het F1 Dutch GP-raceweekend Zandvoort gratis uitzenden voor heel Nederland. Want van zo’n uniek Nederlands event moet iedereen kunnen genieten."

Ziggo Sports zendt naast de vrije trainingen, kwalificatie en race op vrijdagavond ook het Formule 1 Café uit. Daarnaast introduceerde de zender de Ziggo eBattle F1 en Ziggo F1 Live van de Grand Prix van Oostenrijk in de Ziggo Dome op 30 juni a.s.