Het laatste sportmarketingnieuws met Usain Bolt, pokeren voor goede doel en Ronaldo

In de week waarin maar liefst twee Nederlandse clubs zich plaatsten voor de Champions League, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

  • Amerikaanse voetbalfans hebben via Twitter controle over camera
  • Braziliaan Ronaldo koopt Real Valladolid
  • YouTube-sterren verdienen 11 miljoen dollar met bokswedstrijd
  • Pokeren met Hazard voor het goede doel
  • Aaron Rodgers wordt bestbetaalde speler in NFL
  • Usain Bolt zorgt voor voetbalgekte in Australië

Amerikaanse voetbalfans hebben via Twitter controle over camera

Een leuk experiment in de Verenigde Staten. Tijdens de derby in de MLS tussen LA Galaxy en Los Angeles FC dit weekend introduceerde Twitter een zogenaamde fan-controlled sideline camera. Bij iedere tweet met de hashtag #LALookIn maakt de camera een foto die je vervolgens als reply op je bericht toegestuurd krijgt. Op deze manier worden fans nog meer betrokken bij de sport. Daarnaast biedt het de voetballers ook een kans, zo legt MLS VP of content Greg Lalas uit. "Maak hier gebruik van als speler. Gebruik je merk en doe er je voordeel mee."

Braziliaan Ronaldo koopt Real Valladolid

Voormalig spits van onder meer PSV en Real Madrid, Ronaldo, staat op het punt de Spaanse club Real Valladolid te kopen. De Braziliaan zou €30 miljoen over hebben voor de formatie die na drie speelrondes 16e staat in de Primera Division. Als de deal doorgang vindt, wordt Ronaldo voorzitter van Real Valladolid. De Spanjaarden kampen met een grote schuld en zijn al enige tijd op zoek naar geldschieters.

YouTube-sterren verdienen 11 miljoen dollar met bokswedstrijd

Dat YouTubers inmiddels supersterren zijn, is algemeen bekend. Maar dat ‘beroemdheden’ als KSI en Logan Paul meer dan 10 miljoen dollar kunnen verdienen met een bokswedstrijd hadden we nog niet eerder gezien. De twee YouTube-sterren daagden elkaar uit voor een duel in de ring en afgelopen weekend waren maar liefst 20.000 mensen toeschouwer van het gevecht in Manchester. Daarnaast keken naar verluidt nog eens 773.000 mensen naar de betaalde stream via YouTube. Volgens berekeningen van Business Insider verdienden KSI en Logan Paul ongeveer 11 miljoen dollar met de bokswedstrijd. Ter vergelijking: het supergevecht tussen Anthony Joshua en Wladimir Klitschko genereerde in 2017 8 miljoen pond aan ticketverkoop. Over de kracht en impact van influencers gesproken.

Pokeren met Hazard voor het goede doel

Eden Hazard is een samenwerking aangegaan met gokaanbieder bwin. De twee partijen introduceren een nieuw pokertoernooi voor het goede doel. De Hazard Series Sit & Go tournament biedt negen spelers de mogelijkheid zich te kwalificeren voor een toernooi met Hazard en een prijzenpot van 10.000 duizend pond. Bijzonder is dat bwin voor elke speler die zich inschrijft voor een voorbereidingstoernooi 1 pond doneert aan One Drop, een goed doel dat zich inzet voor schoon drinkwater over de hele wereld.

Aaron Rodgers wordt bestbetaalde speler in NFL

Dat het de NFL financieel voor de wind gaat, werd deze week weer duidelijk. Vlak voor de start van de competitie tekenden twee supersterren een nieuw contract. Aaron Rodgers, quarterback van de Green Bay Packers, wordt de bestbetaalde speler in de NFL met een jaarsalaris van 33,5 miljoen dollar. De 34-jarige Amerikaan verlengde zijn contact bij de Packers met vier jaar tot medio 2023.

Ook Odell Beckham Jr. had een goede week. De speler van de New York Giants tekende een vijfjarig contract ter waarde van 95 miljoen dollar. Daarmee wordt Beckham Jr. de bestbetaalde wide reciever in de geschiedenis van de NFL.

Usain Bolt zorgt voor voetbalgekte in Australië

Tot slot een opmerkelijk bericht uit Australië. Usain Bolt traint al enige tijd mee bij Central Coast Mariners. De Jamaicaanse sprintlegende heeft zijn droom om profvoetballer te worden nog niet opgegeven en maakt momenteel vlieguren bij de Australische club. Bolt deed zelfs mee tijdens een oefenwedstrijd en alleen al zijn aanwezigheid zorgde voor groot enthousiasme bij de ‘Aussies’.


Headerfoto: Shutterstock.com