360° sponsoractivatie: Cycling Landmarks by Belisol

Voor de sponsoractivatie van het Lotto Belisol wielerteam in 2013 creëerde Belisol het koepelconcept ‘Cycling Landmarks by Belisol’. De beelden binnen het concept tonen – uiteraard - als uitgangspunt een aantal van de bekende renners en rensters van Lotto Belisol. Deze houden een Belisol-raam vast, waarmee een moeilijk toonbaar product als een raam kan worden afgebeeld en aan de dwingende vereiste van merkinvulling is voldaan. Als achtergrond werden telkens voor de renner in kwestie typische en ‘iconische’ wielerlocaties genomen, zoals de Mont Ventoux voor klimmer Jurgen Van den Broeck, de Champs Elysées voor sprinter André Greipel en de Koppenberg voor Belgisch kampioene Jolien D’hoore. Hiervan werd steevast het meest markante punt van de Cycling Landmark binnen het raam gepositioneerd (bv de Observatoire voor de Ventoux of de Arc de Triomphe voor de Champs Elysées), waardoor de focus duidelijk binnen het raam kwam te liggen.

De mooie visuals werden vervolgens 360° gedeclineerd naar een hele resem sponsoractivatietools, zoals POS-materialen voor de 80 Belisol showrooms doorheen Nederland, België en Frankrijk (roll up banners, totems, toogpancartes, kubussen, grote outdoor spandoeken, prestigieuze canvassen), advertenties, decoratie van beursstanden, signeerkaarten, naamkaartjes, enz. Ook werden de visuals gebruikt op felbegeerde bidons, die konden worden weggegeven aan bv klanten, relaties of de genodigden binnen het uitgebreide Lotto Belisol VIP-programma. 

Daarnaast werden de beelden aangewend binnen de employer branding van het bedrijf, zoals de fietstochten van de eigen wielerploeg Team Belisol en andere interne projecten. En uiteraard werden de Cycling Landmarks breed uitgesmeerd in de nieuwe media, met als klap op de vuurpijl een Facebookpagina waarop de wielerfan zijn of haar persoonlijke ‘meest memorabele wielerlocatie’ mocht uploaden. Wie het meeste likes verzamelt voor zijn Cycling Landmark of een jury van Lotto Belisol sportdirecteurs weet te bekoren, mag met Lotto Belisol als wieler-VIP mee naar mythische wielerlocaties zoals Alpe d’Huez.