Bordeaux breekt met shirtsponsor na venijnige tweets over slechte resultaten

De Franse voetbalclub Bordeaux maakt een lastig seizoen door. Ondanks de komst van een aantal ervaren spelers en een gerenommeerde coach verkeert de ploeg in degradatienood in de Ligue 1. Bordeaux is al het hele seizoen het mikpunt van spot, zelfs van de eigen shirtsponsor. Vanwege de tweets waarin Winamax de prestaties van het team belachelijk maakt, is de samenwerking tussen beide partijen stopgezet.

Online casino Winamax is pas sinds het begin van dit seizoen shirtsponsor bij Bordeaux. Eerder werkten de twee partijen al tussen 2015 en 2019 samen. Maar de hernieuwde samenwerking is uitgelopen op een fiasco. De slechte resultaten van Bordeaux - de ploeg staat voorlaatste in de Ligue 1 en kreeg al 50 tegentreffers – waren voor Winamax reden om op humoristisch wijze de spot te drijven met het team.

De goksite plaatste eind vorig jaar onder meer een tweet waarin het ‘Girondins de Bordeaux’ antwoordde bij een foto met de tekst ‘Schrijf een triest verhaal in slechts 3 woorden’. Er zouden in totaal zeker twintig tweets zijn geplaatst waarin de draak werd gestoken met de prestaties van Bordeaux.

Gedistantieerd van de club

De directie van de Franse club kon de ‘humor’ van Winamax niet waarderen en besloot het partnership voortijdig te beëindigen. “Met hun communicatie, zowel met tweets als video's, hebben ze zichzelf gedistantieerd van onze club”, zo verklaarde Bordeaux-bestuurder Thomas Jacquemier de breuk. “We hebben echt wel humor, maar wat er is gebeurd druist in tegen de spirit van een partnership.”

Het partnership leverde Bordeaux jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro op. Volgens Jacquemier gaat de club dit oplossen met andere inkomsten. Het restant van het seizoen speelt Bordeaux met Coeur Marine et Blanc op de borst, hun eigen goede doel.

'Op zoek naar een goede verdediging'

Overigens ging Winamax na het stopzetten van de samenwerking vrolijk door met venijnige tweets de wereld insturen. De goksite, die erom bekend staat grof en gevat te zijn in haar uitingen, postte onder meer de tekst ‘“We zijn al 1 uur op zoek naar een goede verdediging, maar net als de Girondins kunnen we die niet vinden”. Na de 6-0 nederlaag tegen Stade Rennais volgde nog een paar opmerkelijke tweets.

Misschien was de sponsor niet het probleem

6-0. In tegenstelling tot Djokovic is Girondins [de Bordeaux] klaar voor de Australian Open

Headerfoto: Romain Biard / Shutterstock.com