Geen bettingpartner, maar verlenging met VDK Groep voor PEC Zwolle

PEC Zwolle en VDK Groep hebben de bestaande samenwerking als hoofdsponsor met 2,5 jaar verlengd. Het Zwolse bedrijf staat nu tot medio 2024 op de voorkant van het wedstrijdshirt van de hoofdselectie, PEC Zwolle Vrouwen en alle jeugdteams. Dit betekent dat PEC Zwolle voorlopig geen bettingpartner als hoofdsponsor krijgt, hoewel de club daar aanvankelijk wel op had ingezet.

VDK Groep werd afgelopen zomer voor een half jaar hoofdsponsor van PEC Zwolle. Nu is dus besloten deze overeenkomst te verlengen. Frans van der Kolk van VDK Groep laat in een eerste reactie weten: “De afgelopen maanden is het hoofdsponsorschap ons zo goed bevallen, dat we heel graag de overeenkomst wilden verlengen. Het doet ons goed dat het gelukt is om met elkaar tot overeenstemming te komen. Want wij hechten er waarde aan juist nu het vertrouwen in de club uit te spreken door de samenwerking te upgraden. Iedereen weet dat PEC Zwolle er op dit moment sportief niet goed voor staat en dan is het juist gebaat bij rust. Door ons hoofdsponsorschap te upgraden dragen wij daar aan bij en tonen wij geloof in de nabije toekomst van deze mooie club.”

Meest waardevolle partnership ooit

Han Brouwers namens PEC Zwolle: “Het feit dat VDK Groep juist nú de samenwerking wil openbreken, verlengen en upgraden is echt fantastisch te noemen, daar straalt zoveel vertrouwen uit. Door de nieuwe overeenkomst wordt het partnership niet alleen het meest waardevolle ooit voor de club, het laat ook het belang van het huidige partnership zien. Frans weet bovendien als geen ander wat er speelt bij de club, waar we naar toe onderweg zijn en hoe we dat gaan bereiken. Het is hartstikke mooi dat VDK Groep, geworteld in Regio Zwolle, hier als hoofdsponsor een belangrijke rol in blijft spelen de komende seizoenen.”

Buitenlandse aanbieders op ‘strafbankje’

In juni van dit jaar meldde PEC Zwolle nog dat het in onderhandeling was met een aantal internationale bettingpartijen, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 januari 2022 een exposurepakket inclusief shirtsponsoring wilden afnemen.

Onlangs maakte de Nederlandse Kansspelautoriteit bekend aan tien bedrijven een vergunning te hebben verstrekt. Vier Nederlandse en zes buitenlandse partijen mogen sinds 1 oktober online gokken aanbieden in Nederland. Enkele grote buitenlandse aanbieders, zoals Unibet en Bwin moeten nog even geduld hebben. Zij zitten op het ‘strafbankje’ en moeten een half jaar wachten, omdat ze zich in het verleden op Nederlandse spelers hadden gericht, toen het nog niet mocht. Mogelijk bevinden de partijen waar PEC Zwolle mee in gesprek was zich in deze groep, waardoor een samenwerking per 1 januari 2022 niet meer mogelijk was. Of er inderdaad binnenkort nog een bettingpartij op het shirt staat is niet duidelijk.

Headerfoto: PEC Zwolle Media