Livera allereerste naamgevende partner Hoofdklasse Hockey Dames

Livera is de nieuwe naamgevende partner van de Hoofdklasse Hockey Dames. De hoogste hockeycompetitie voor dames in Nederland heet vanaf heden de Livera Hoofdklasse Hockey Dames.

Livera, de retailketen met ruim 100 speciaalzaken op het gebied van lingerie-, nacht- en badmode verbindt zich voor drie seizoenen aan de Hoofdklasse Hockey Dames. Tevens wordt Livera Official Supplier van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Voorzitter Madeleine Buise van de Hockey Hoofdklasse CV (HHcv) is zeer content met de samenwerking: "Voor het eerst in de geschiedenis van de Hoofdklasse Hockey Dames krijgt deze competitie een eigen, naamgevend, partner. Dit onderstreept de aantrekkingskracht en toenemende waarde van het dames tophockey."

KNHB-directeur Erik Gerritsen vult aan : "Naast het partnership van Livera met de Hoofdklasse Hockey Dames verbindt Livera zich ook als Official Supplier aan de KNHB. Livera gaat zich op de gehele dames hockeydoelgroep richten, met name rondom interlands en toernooien in Nederland. Dat geeft dit partnership een extra betekenis."

"Hockey is een echte teamsport, de sociale band die de dames hebben, gaat vaak verder dan alleen die op het veld"

Carolien Wenderich (Marketing Manager Livera)

Kernwaarden komen overeen

"Het partnership met de Hoofdklasse Hockey Dames en de KNHB is voor Livera een unieke kans”, aldus algemeen directeur Ruud Jacobse. “Meer dan 60% van alle hockeyers is vrouw. Deze samenwerking geeft ons een relevante mogelijkheid om met hen in contact te komen. Daarnaast komen onze kernwaarden in belangrijke mate overeen met die van de hockeysport.”

Carolien Wenderich, Marketing Manager van Livera, stelt: “Hockey is een echte teamsport, de sociale band die de dames hebben, gaat vaak verder dan alleen die op het veld. We kijken er naar uit om bij te dragen aan de professionalisering van de Hoofdklasse Hockey Dames en passende activiteiten te ontplooien, zowel rondom de Hoofdklasse Hockey Dames als op andere relevante hockeymomenten."

Totstandkoming partnership

Het partnership van Livera met de Hoofdklasse Hockey Dames en de KNHB is tot stand gekomen door Eyecons Hockey, een initiatief van televisieproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports. Eyecons Hockey exploiteert namens de HHcv de collectieve commerciële belangen van de hockeyclubs verenigd in de HHcv.

De samenwerking past tevens in het beeld dat onderzoeksbureau Nielsen Sports onlangs nog schetste. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de aandacht voor vrouwensport wereldwijd toeneemt. 84% van de sportfans is geïnteresseerd in vrouwensport.