Neymar verlaat Nike voor Puma

Neymar heeft een meerjarig contract getekend met Puma. De Braziliaanse voetballer beëindigde twee weken geleden zijn jarenlange samenwerking met Nike. De 28-jarige Neymar gaat naar verluidt tien miljoen euro per jaar verdienen bij Puma.

De aanvaller van Paris Saint-Germain vertelde in een open brief op social media waarom hij voor Puma heeft gekozen. Volgens Neymar wilde hij graag in de voetsporen treden van legendes als Cruijff en Maradona, die tijdens hun carrière ook samenwerkten met Puma.

Marktaandeel vergroten in Latijns-Amerika en Azië

Het hing al langer in de lucht dat Neymar zou overstappen naar Puma. Het contract tussen Nike en Neymar, sinds zijn 13e verbonden aan Nike, werd onlangs ontbonden. Hij tekende in 2011 een elfjarig contract ter waarde van 105 miljoen dollar. Neymar verdiende volgens Forbes het afgelopen jaar ruim 95 miljoen dollar.

Neymar is al jaren een van de grootste sterren in de sportwereld. De Braziliaan heeft op social media meer dan 250 miljoen volgers en is vooral in Latijns-Amerika en Azië razendpopulair. En dat zijn twee markten waar Puma haar marktaandeel graag wil vergroten. Puma is na adidas en Nike het grootste sportmerk ter wereld.

Puma heeft al grote sponsorcontracten met onder meer Usain Bolt, Rihanna en Romelu Lukaku. In Nederland sponsort het onder andere PSV.

Headerfoto: Puma