NGF wil samen met Jumbo Golf & Hockey de sport toegankelijker maken

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Jumbo Golf & Hockey gaan een vijfjarige samenwerking aan. De twee partijen willen golf nog toegankelijker maken en iedereen wegwijs maken in de sport.

De samenwerking tussen de twee merken komt onder andere tot uiting in gezamenlijke contentcreatie en activatie van de verschillende doelgroepen. Jumbo Golf & Hockey en de NGF zullen bijvoorbeeld samen optrekken om meer aandacht voor jeugdgolf te genereren, maar ook om producten als de Open Golfdagen en Golfstart nog groter te maken. De campagne- en instructievideo’s van GOLF.NL zullen daarnaast doorvertalingen krijgen met branded content en product placement van Jumbo Golf & Hockey.

Jumbo Golf & Hockey is met acht winkels de grootste retailketen in Nederland op het gebied van golfartikelen. Het grote assortiment is vooral zichtbaar in de hypermoderne Jumbo Golf & Hockey superstore in Teteringen.

Voor Jumbo Golf & Hockey is het doel van de samenwerking duidelijk. Bart van Pelt, CEO van Jumbo Golf & Hockey: “Voor ons is het belangrijk bij zo veel mogelijk golfers op het netvlies te komen. Ik hoop dat we door dit partnership nog meer beginnende en gevorderde golfers kunnen bereiken en verleiden om naar onze winkels te komen.”

Wegwijs maken klanten

Andersom is Jumbo Golf & Hockey ook voor de NGF een ideale partner. Danielle Wallet, Directeur Marketing bij de NGF. “We zien dat de drempel om te gaan golfen nog steeds hoog is. Mensen weten niet precies welk materiaal er nodig is, welke kleding ze aan moeten en denken over het algemeen dat golf duur is.”

Centraal in het partnerschap staat dan ook het wegwijs maken van klanten via deskundig advies over kleding en materiaal. “Zo hopen we de beginnende golfer niet alleen een vliegende start te geven, maar vooral ook voor lange tijd en met plezier de sport te laten beleven”, aldus Wallet.

Lees via de button hieronder een uitgebreid artikel over de groei die golf het afgelopen jaar doormaakte en op welke manieren de NGF de sport toegankelijker wil maken.