Snelle voor één wedstrijd hoofdsponsor van Go Ahead Eagles, RKC speelt voor Villa Pardoes

Go Ahead Eagles speelt aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Vitesse met een bijzondere hoofdsponsor. Snelle is voor één duel te zien op het tenue van de Eredivisionist. De artiest vraagt via het hoofdsponsorschap aandacht voor de strijd tegen de ziekte van Batten. RKC Waalwijk speelt dit weekend eveneens in een bijzonder tenue om geld in te zamelen voor Villa Pardoes.

  • In de wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Vitesse wordt op de mouw, in de kraag en op de achterkant van het shirt aandacht gevraagd voor Pleun’s Regenboogijsje en Beat Batten. Deze stichtingen zetten zich in voor aandacht voor en onderzoek naar de ziekte van Batten, een stofwisselingsziekte die ook wel aangeduid wordt als kinderdementie.
  • Aanleiding voor deze actie is een serie waarin Snelle en Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers het tegen elkaar opnamen in verschillende sportieve en muzikale challenges. Eén van de tegenprestaties: hoofdsponsor worden van de club.

Reacties:

  • Lars Bos, beter bekend als Snelle, zegt over het hoofdsponsorschap: “Ik ben natuurlijk onwijs trots op mijn hoofdsponsorschap. Maar tijdens de onderhandelingen – zeg ik met een knipoog – zeiden we meteen tegen elkaar: laten we kijken of we het breder kunnen inzetten, door er een belangrijk doel aan te verbinden. Ik ben al een tijdje als ambassadeur betrokken bij Pleun’s Regenboogijsje, dat bovendien zijn oorsprong kent in Deventer. Dus die optelsom was snel gemaakt.”
  • “Dit is een fantastische actie, die denk ik veel zegt over Lars als mens en Go Ahead Eagles als club”, zegt Koos Janssen, vader van Pleun. “Heel mooi hoe we nu vanuit de serie op deze manier onze krachten kunnen bundelen.”

RKC Waalwijk vraagt aandacht voor Villa Pardoes

Dit speelweekend komt er nog een Eredivisieclub in actie in een bijzonder shirt. RKC Waalwijk vraagt in het duel met FC Groningen van zondag aandacht voor Villa Pardoes. De Waalwijkers spelen eenmalig in een uniek shirt, bedacht en ontworpen door de 10-jarige Lianne.

  • Rondom de wedstrijd tegen FC Groningen bundelen RKC Waalwijk en Villa Pardoes hun krachten. Er wordt geld ingezameld om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een unieke vakantie kunnen beleven in Villa Pardoes.
  • De selectie van RKC komt zelf ook in actie. Na de wedstrijd worden de wedstrijdgedragen en gesigneerde shirts geveild op Matchwornshirts.com. De opbrengst komt geheel ten goede aan Villa Pardoes.
  • Het unieke ontwerp voor het shirt van Lianne werd uitgekozen uit meerdere inzendingen van een kleurplatenactie. Achter op het kleurrijke shirt staan namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun families al een onvergetelijke vakantie in Villa Pardoes hebben mogen beleven. Iedere speler speelt met de naam van één van deze kindjes op zijn rug.

Headerfoto: Go Ahead Eagles