Sponsoring Kiki Bertens in BV Sport: 'Nederlands bedrijfsleven kijkt kat uit de boom'

Raemon Sluiter werd woensdagavond uitgeroepen tot Coach van het Jaar bij het NOS | NOC*NSF Sportgala. Zijn pupil Kiki Bertens was zoals bekend niet genomineerd, maar de Wateringse kende wel een uitstekend jaar. Op de baan begon ze aan een indrukwekkende opmars, buiten de baan blijft de interesse vanuit het bedrijfsleven nog achterwege. Waarom? We bespraken het met Frank van den Wall Bake en Karin van Bijsterveld in de BV Sport op ALLsportsradio.

Drie officiële partners heeft Kiki Bertens volgens haar eigen website: FOX Sports, Wilson en eHealth 88. Daarnaast wordt ze gesteund door een aantal lokale partners, maar grote Nederlandse bedrijven houden voorlopig de boot af. "Ik denk dat sponsors nog de kat uit de boom kijken", zei Van den Wall Bake hierover in de BV Sport. "Ze heeft meer dan een goed jaar achter de rug, maar in de jaren daarvoor waren haar prestaties wisselvallig. Voordat een sponsor met een individuele atleet in zee gaat, wil het een structurele verbetering zien en zeker weten dat de atleet geen eendagsvlieg is. Als Kiki deze lijn doorzet en bijvoorbeeld de kwartfinale van de Australian Open bereikt, dan kan het een doorbraak betekenen."

Van den Wall Bake denkt dat in principe elk bedrijf zou passen Bertens. "Het kan een cosmeticamerk zijn, maar zeker ook een frisdrank- of telecombedrijf. Als je nu aan boord komt, kun je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Het Nederlandse bedrijfsleven is over het algemeen redelijk voorzichtig en wellicht worden de prestaties van Kiki een beetje onderschat. Wat natuurlijk ook nog kan, is dat Kiki zelf niet afgeleid wil worden en haar sportieve carrière voorop zet momenteel."

ZIE OOK: Voor Kiki Bertens ligt een lucratieve toekomst in het verschiet

NL Actief

In de uitzending was Karin van Bijsterveld, voormalig KNLTB en Tennis Europe topvrouw, te gast. Robert Denneman en Van den Wall Bake spraken onder meer over tennis, de combinatie advocaat en sportbestuurder en haar nieuwe uitdaging bij NL Actief.

"NL Actief is naast NOC*NSF de grootste sportaanbieder van Nederland. We zijn de branchevereniging van erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland", aldus Van Bijsterveld. "Er zijn 2,5 miljoen mensen lid van bij ons aangesloten fitnesscentra. NL Actief is groter dan de KNVB. Dat zegt iets over de impact. Mijn persoonlijke doel is NL Actief meer op de kaart te zetten, want we voorzien in een enorme behoefte in de maatschappij."

In de uitzending van de BV Sport ging het verder onder andere ook nog over het voorzitterschap van NOC*NSF en de profielschets voor deze functie.

BV Sport

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Headerfoto: Shutterstock.com

Luister de uitzending hieronder terug.