Sportsponsor Pon breidt uit en wordt grootste fietsproducent ter wereld

Het Nederlandse bedrijf Pon Holdings wordt de grootste fietsproducent ter wereld. Dankzij het overnameakkoord met de Amerikaanse fietsenmaker Dorel Sports, onder meer bekend van het merk Cannondale, stijgt de omzet naar 2,5 miljard euro. De overname kost Pon 700 miljoen euro.

Als alles volgens plan verloopt, wordt Dorel Sports samengevoegd met de fietstak van Pon, Pon.Bike. Daarmee gaat het Giant Bicycles voorbij als grootste fietsproducent ter wereld. Dorel Sports is marktleider in de Verenigde Staten en Brazilië. Het maakt gewone fietsen, e-bikes, racefietsen en mountainbikes. Een woordvoerder van Pon laat aan Het Parool weten: “Dit is een doorbraak in de VS. Schwinn is de grootste fietsfabrikant in de VS. Cannondale kennen we hier vooral van racefietsen, maar heeft in Noord-Amerika ook een compleet portfolio.”

Sponsoring in Nederland

Pon is in Nederland vooral bekend als importeur van auto's van de Volkswagengroep en merken als Gazelle en Urban Arrow. Daarnaast is het familiebedrijf ook een grote sponsor van de Nederlandse sportwereld. Zo levert het aan Team Jumbo-Visma de fietsen van Cervélo, de auto’s van Skoda en de materialen van BBB Cycling en is het betrokken bij het partnership van de ploeg met Swapfiets. Pon was ook één van de officiële Event Supporters van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Tot slot is Pon al meer dan dertig jaar een van de partners van NOC*NSF middels Gazelle-fietsen.

Of de overname van Dorel Sports door Pon, die nog wel moet worden goedgekeurd door monopolieautoriteiten in Nederland en de VS, gevolgen heeft voor het sponsorportfolio is nog niet bekend.

Headerfoto: Ink Drop / Shutterstock.com