Team Jumbo-Visma lanceert eerste businessclub in wieler- en schaatssport

Waar businessclubs in bijvoorbeeld het voetbal helemaal ingeburgerd zijn, is dat in veel andere sporten nog niet het geval. Team Jumbo-Visma brengt daar in het schaatsen en wielrennen verandering in door met het Business Peloton de eerste businessclub in de wieler- en schaatswereld te introduceren. Een zakelijk netwerkplatform dat bedrijven de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier onderdeel te worden van de sportploeg.

“Businessclubs in het voetbal zijn gemeengoed”, begint Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. “In het schaatsen en wielrennen is dit nog niet gangbaar. Er zijn tal van bedrijven waarbij het management of personeel zelf actief fietst of het wielrennen op de voet volgt. Denk maar aan de pooltjes die tijdens de Tour de France massaal worden opgezet of bedrijven die voor hun personeel fietstochten organiseren. Er zijn ook veel bedrijven die de stap naar een uitgebreide sponsorovereenkomst vaak te ingewikkeld vinden of het past niet binnen hun marketingbudget. Met de lancering van het Business Peloton willen we het voor alle bedrijven mogelijk maken om zich aan te sluiten bij ons team.”

Als onderdeel van het Business Peloton worden er onder meer maandelijks evenementen georganiseerd waarbij leden van de businessclub zowel op als naast de fiets het netwerk kunnen uitbreiden. Verder komen er bekende sprekers en is er de mogelijkheid om wielerlegendes en Team Jumbo-Visma atleten te ontmoeten. Tot slot is het ook mogelijk om als zogenaamde Kopman van het Business Peloton twee tickets voor de slotetappe van de Tour de France op de Champs-Élysées te ontvangen of een event van het Business Peloton te hosten.