TOTO is naamgever van het allereerste commerciële dartsteam

Vijf Nederlandse topdarters maken de komende drie jaar deel uit van een nieuw team. Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Danny Noppert en Vincent van der Voort komen onder de naam TOTO Dart Kings uit tijdens alle toernooien op de dartskalender.

De vijf darters gaan op verschillende vlakken samenwerken om zo te proberen hun prestaties te verbeteren. Op de mouw van hun wedstrijdshirts prijkt voortaan het TOTO-logo in de vorm van een flight. Het team is ook online en via social media te volgen. Van Gerwen maakt donderdag tijdens de Premier League in Sheffield als eerste zijn opwachting voor het nieuwe TOTO Dart Kings.

Het schaatsen was de inspiratie voor de oprichting van het allereerste Nederlandse commerciële dartsteam, zegt Initiatiefnemer Chris Woerts in een persbericht. “Van idee naar realisatie. Wat in het schaatsen kan met individuele sporters in een team, moet ook lukken in het darts. Daar ben ik altijd van overtuigd geweest. Dart Kings gaat een nieuwe dimensie geven aan het darten in Nederland. Jason Thame, de manager van Michael van Gerwen, was direct enthousiast. En ook de andere darters vonden het een uniek initiatief. Daarmee was het team geboren. Het enthousiasme sloeg over op TOTO en ik ben dan ook trots dat TOTO de naamgever van het team wil zijn de komende drie jaar.”

Volgende stap voor TOTO

Arno de Jong, Chief Marketing Officer van Nederlandse Loterij, waar TOTO onderdeel van is, vond het een logische stap om als sponsor het team te steunen. “Als partner van de Nederlandse Darts Bond en hoofdsponsor van de TOTO Dutch Open Darts is het hoofdsponsorschap van dit koninklijke ensemble de next step voor TOTO. Daarmee bouwen wij onze support van het Nederlandse darts verder uit, een van de populairste sporten onder TOTO-spelers.”

Raymond van Barneveld over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het is voor mij altijd een droom geweest om in een team te spelen. Dit is nu mogelijk met TOTO Dart Kings, met daarin allemaal jongens die strijden voor de prijzen. Dat geeft mij inspiratie om dit ook weer te doen. Ik hoop met mijn ervaring ook een steentje bij te dragen aan het team. Trots dat ik hier onderdeel van mag zijn.”