Wielerploeg Sunweb wordt Team DSM, sponsor doet stap terug vanwege coronacrisis

Team Sunweb heeft voor 2021 een nieuwe hoofdsponsor gevonden. DSM neemt het stokje over van de reisorganisatie, die vanwege het coronavirus en de onzekere tijden voor de reisbranche, een stap terug doet. DSM heeft zich voor vier jaar verbonden aan de wielerformatie van manager Iwan Spekenbrink.

Sunweb was vanaf 2017 hoofdsponsor van de ploeg en maakte grote successen mee, zoals het winnen van de Giro d'Italia met Tom Dumoulin. De reisorganisatie blijft wel betrokken bij het team, zo liet Sunweb tijdens de teampresentatie weten. “Corona heeft ons geraakt, waardoor we op een kruispunt kwamen te staan. We moeten op onze core business focussen om deze crisis door te komen.”

DSM was als innovatiepartner al betrokken bij de wielerploeg. Het Nederlandse chemiebedrijf wil door middel van de wielersponsoring het publiek meer bewustmaken van de gezondheid van zowel mens als planeet. Het concern heeft een omzet van 10 miljard euro en is wereldwijd actief.

Eerste wapenfeit van DSM is dat het samen met technologiepartner Bioracer een eigen op maat gemaakt wielertenue voor de wielerploeg gaat maken.

'Droompartnership'

Manager Sprekenbrink spreekt van een ‘droompartnership'. "Dankzij de inbreng van DSM kunnen we een nieuwe standaard neerzetten op het gebied van voeding en materialen, wat ons een voordeel oplevert ten opzichte van de concurrentie. We hebben veel gemeen met DSM: een passie voor duurzaamheid en innovatie, hoge morele standaarden en nog veel meer. Dat we als sportploeg mogen bijdragen aan grote mondiale thema’s is iets waar we heel erg trots op zijn.”

DSM Co-CEO Geraldine Matchett zegt: “Deze samenwerking gaat om meer dan het uitwisselen van producten en kennis. Er zijn grote uitdagingen voor ons als maatschappij, zoals de relatie tussen slechte voeding en de gezondheid van mensen en dit zal alleen maar verergeren vanwege de klimaatverandering. Het is echter nog niet te laat voor wetenschappelijke oplossingen voor dit probleem, dus door ons te verbinden aan een jong, succesvol en principieel team hopen we meer acties voor een duurzamer leven en betere voeding te triggeren.”

Headerfoto: Team DSM