In de BV Sport: Erik Weijers over de kansen op een Grand Prix in Zandvoort

Met het succes van Max Verstappen in de Formule 1 kriebelt het idee van een F1-race in Nederland steeds meer! Kan het wel in Nederland en zo ja, kan het ook op één van de bestaande circuits? Erik Weijers, directeur van Circuit Zandvoort, gaf woensdagmiddag antwoord in de BV Sport op ALLsportsradio!

De Formule 1 is dankzij de successen van Max Verstappen waarschijnlijk populairder dan ooit in Nederland. En vanwege die populariteit wordt de roep om een Dutch Grand Prix ook steeds groter. Het circuit van Zandvoort en de TT van Assen lijken de grootste kanshebbers op een eventuele race in Nederland, hoewel onlangs het bericht naar buiten kwam dat Liberty Media graag een stratenrace in Amsterdam of Rotterdam zou willen organiseren.

Het circuit Zandvoort liet dit jaar een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren en daaruit bleek dat het mogelijk is de Formule 1 naar de badplaats te halen. Maar wie gaat dat financieren? En hoe wordt Liberty Media overtuigd? Erik Weijers liet in de BV Sport weten dat momenteel wordt gekeken naar de financiering van een eventuele Grand Prix in Zandvoort. "Het bedrijfsleven of de regionale en landelijke overheid kunnen hierbij een rol spelen. Het meest waarschijnlijke is een combinatie van die twee. We gaan dit de komende periode verder uitwerken en dan kunnen we stappen zetten."

"Het is ook belangrijk dat we een businessmodel presenteren dat dusdanig goed in elkaar zit dat als Max Verstappen stopt je nog steeds een Formule 1-race kunt organiseren. Het circuit is ons veel waard en we willen ook over 100 jaar nog autoraces in Zandvoort organiseren."

Weijers besprak ook de mogelijkheid een eventuele Grand Prix om de twee of drie jaar te organiseren in Zandvoort. "Je kunt dan denken aan een overeenkomst met een ander land. Dat er het ene jaar een race in Duitsland of België is en daarna in Nederland. Het is de afgelopen jaren gebleken dat diverse circuits verlies hebben geleden, dus misschien is er wel behoefte te rouleren."

ZIE OOKDie Dutch Grand Prix komt er!

Formule E

In de uitzending hadden we het ook nog over de Formule E, de autoklasse met enkel elektrische auto’s. "We staan zeker open voor een zogenaamde ePrix. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. Het is wel een interessante raceklasse, zeker nu er zoveel automerken instappen. Maar ik zie het niet als een bedreiging voor de Formule 1. Het kan prima naast elkaar bestaan", aldus Weijers.

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Luister de uitzending hieronder terug: