Virtuagym nieuwe digitale partner van Start2Move

Start2Move - de Nederlandse marktleider in opleidingen voor fitness, leefstijl, vitaliteit en sport - heeft een digitale partner aangekondigd: Virtuagym. De samenwerking biedt Fitnesstrainer B-cursisten in Nederland de mogelijkheid om Virtuagym’s innovatieve digitale coachingsoplossing te gebruiken tijdens hun opleiding. Zo krijgen de cursisten de benodigde vaardigheden en kennis mee in een snel digitaliserende fitness- en gezondheidsindustrie.

3D-geanimeerde oefeningen

Door de samenwerking met Virtuagym doen Start2Move-cursisten ervaring op met verschillende digitale aspecten voor training en coaching. Zo hebben ze onder andere toegang tot de Work-out Editor, die meer dan 6.000+ 3D geanimeerde oefeningen bevat en waarmee ze digitale trainingsschema’s kunnen maken. Daarnaast kunnen ze voortgang registreren aan de hand van honderden meetgegevens en zijn wearables zoals hartslagmeters geïntegreerd voor 24/7 coaching. Verder kunnen ze gebruikmaken van de software voor voedingsschema’s en tools om klantbetrokkenheid en motivatie op te bouwen.

“We geloven sterk in de integratie van technologie om de beleving van onze klanten te verbeteren en hen 24/7 coaching te bieden", aldus Michel Looye, algemeen directeur van Start2Move. "Deze samenwerking stelt ons in staat om een brug te slaan tussen persoonlijke training en digitale gezondheidsbegeleiding. Samen met Virtuagym zetten we de volgende stap in de evolutie van fitnesstraining.”

Hugo Braam, CEO & medeoprichter van Virtuagym, vult aan: "De digitale transformatie van fitness en gezondheid heeft nieuwe consumentenverwachtingen gecreëerd, met de nadruk op personalisatie en snelle service. Daar moet de volgende generatie fitnessprofessionals in Nederland klaar voor zijn."

AI Coach

De samenwerking met Start2Move is een volgende mijlpaal voor het Nederlandse Virtuagym, dat inmiddels actief is in 80 landen. Het bedrijf blijft investeren in innovatie, waaronder recentelijk Virtuagym’s AI Coach, de eerste coachingsoplossing die is aangedreven door kunstmatige intelligentie. AI Coach zal na de eerste introductie voor consumenten binnenkort ook beschikbaar worden voor clubs.