Korfbal League en Eyecons starten online korfbalplatform

Met ingang van het komende Korfbal Leagueseizoen zijn alle Korfbal Leagueduels live te zien via een online korfbalplatform, opgezet in samenwerking met Eyecons. Dat hebben het KNKV en de Korfbal Leagueverenigingen onlangs afgesproken met Eyecons. Het online videoplatform is op dit moment al de plek voor live voetbal (Tweede Divisie), live hockey (Hoofdklasse dames en heren) en live honkbal (Hoofdklasse).

Binnen de wereld van het topkorfbal – en ook steeds meer in de klassen eronder – is het live streamen van wedstrijden gemeengoed geworden. Een goede samenwerking tussen de livestreamcrews van de verschillende Korfbal Leagueverenigingen en het KNKV heeft in de laatste jaren gezorgd voor steeds meer zichtbaarheid, uniformiteit en kwaliteit. De bond ziet in de nieuwe samenwerking met Eyecons, een dochteronderneming van sportproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports, een belangrijke volgende stap.

Breder publiek

Rob Meijer, voorzitter KNKV, is blij dat het gezamenlijke platform ondanks de coronacrisis van start kan gaan. "Zichtbaarheid is immers één van onze doelstellingen. Door dit platform, waar ook de Internationale Korfbal Federatie aan zal deelnemen, zullen we naar verwachting een breder publiek trekken. Dat is goed voor onze sport."

Dat enthousiasme wordt ook gevoeld bij de Korfbal Leagueverenigingen, zoals bij DVO/Accountor. Voorzitter Iwan van den Berg: "Vanaf eind oktober kunnen onze fans op één plek op het internet alle Korfbal Leaguewedstrijden kijken. Dat is veel makkelijker en laagdrempeliger dan voorheen. Het is mooi dat alle verenigingen meedoen. Dat maakt ons product Korfbal League nog mooier en aantrekkelijker – ook voor sponsoren – en daar ben ik trots op. Dit is ook een uitkomst, nu we in deze coronatijd veel minder publiek in onze hallen kunnen verwelkomen. Ik verwacht dan ook dat het aantal online kijkers komend seizoen fors zal toenemen."

Karl Breukink, manager Business Development Eyecons ziet in de Korfbal League een mooie toevoeging aan het portfolio. "Met Eyecons hebben we een videoplatform ontwikkeld speciaal om sportcompetities te helpen om zichtbaar te worden. Na de Tweede Divisie voetbal, beide Hockey Hoofdklassen en de Hoofdklasse Honkbal, is de Korfbal League de vierde competitie die gebruik gaat maken van het Eyecons-platform. De livestreams van de Korfbal League zijn al dermate professioneel, dat ze wat ons betreft als lichtend voorbeeld dienen voor alle professionele sporten in Nederland en een mooie aanvulling vormen binnen het Eyecons-platform."

Stijgende populariteit

De Korfbal League is sinds het seizoen 2005/2006 de hoogste klasse in het zaalkorfbal, voor die tijd bestond de zaaltop uit twee Hoofdklassen. De Korfbal Leaguefinale keert, na een vierjarige uitstap naar de Ziggo Dome - terug naar Rotterdam Ahoy, al decennialang de korfbaltempel van Nederland. Daar zijn ruim tienduizend korfbalfans getuige van de apotheose van de Korfbal League.

Na een livestreampilot in het seizoen 2013/2014 is de populariteit van de Korfbal Leaguestreams jaarlijks fors gestegen. Afgelopen seizoen trokken de streams van de acht ‘YouTube-verenigingen’ ruim 15 miljoen kijkminuten, een stijging van 25 procent ten opzichte van het seizoen ervoor. De kijkcijfers van de samenvattingen op Korfbal.nl groeiden ook met 33 procent. Naast deze online groei stegen ook de ‘fysieke’ bezoekerscijfers van de Korfbal Leagueduels. Gemiddeld trok een duel in de reguliere competitie zo’n zevenhonderd bezoekers, een lichte stijging ten opzichte van het seizoen ervoor.

Korfbalfans kunnen de best bezochte zaalcompetitie van Nederland, die vrijdag 23 oktober van start gaat, volgen op Korfbal.nl en de websites van de twaalf Korfbal Leagueverenigingen.